Consilierii PNL Iași solicită suplimentarea ordinii de zi a ședinței ordinare de CL cu proiectul de hotărâre de abrogare a PUZ-urilor de pe Esplanada Oancea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Comunicat de presă

Consilierii PNL Iași solicită suplimentarea ordinii de zi a ședinței ordinare de CL cu proiectul de hotărâre de abrogare a PUZ-urilor de pe Esplanada Oancea

GALERIE
Poza conf de presă MB
  • Poza conf de presă MB
- +

În ședința de ordinară de CL de vineri, consilierii PNL Iași vor solicita suplimentarea ordinii de zi cu proiectul de hotărâre de abrogare a PUZ-urilor de pe Esplanda Oancea, inițiat de aceștia în data de 8 iunie a.c.

”De două luni avem o tăcere mormântală din partea Municipalității cu privire la sesizările sutelor de cetățeni care locuiesc pe Esplanda Oancea și care se opun cu vehemență mutilării zonei și distrugerii oazei de verdeață din parc. Pentru a decongestiona situația de acolo și pentru a se reseta discuțiile cu privire la sistematizarea urbanistică a zonei, cel mai bine ar fi ca acele PUZ-uri aprobate să fie abrogate, astfel încît noul proiect urbanistic de acolo să mulțumească cetățenii din zonă, cât și proprietarii de terenuri”, a spus Marius Bodea, deputat PNL Iași.

Proiectul de hotărâre privind abrogarea celor două PUZ-uri a fost înaintat Primăriei Municipiului Iași încă din data de 08.06.2018 de către consilierul local Răzvan Timofciuc.

”Distrugerea ireversibilă a Esplanadei Oancea și a întregii zone de promenadă este o crimă cu premeditare, în condițiile în care este singurul spațiu public pe care mii de cetățeni îl folosesc pentru a se relaxa, pentru a ieși cu copiii la plimbare sau pentru a interacționa. Pe lângă acest aspect social, construcția a încă 3 blocuri-turn în acea zonă va însemna o aglomerație excesivă (minim 100 apartamente și mașini în plus), acces auto impropriu  (pe străzi înguste și multe intersecții ce complică zona și pun în pericol pietonii). Totodată, prin construcția a încă 3 blocuri se va amplifica efectul de insulă de căldură urbană prin închiderea zonei în betoane și distrugerea arborilor”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.