Consilierii PSD aruncă săgeţi spre executivul Primăriei. ”Noi analizăm în orb”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Consilierii PSD aruncă săgeţi spre executivul Primăriei. ”Noi analizăm în orb”

GALERIE
consilieri, psd, iasi
  • consilieri, psd, iasi
- +

Grupul consilierilor locali ai PSD şi-a făcut ieri un bilanţ de etapă, la 100 de zile de la depunerea jurământului în deliberativ.

 Liderul de grup Bogdan Balanişcu a subliniat că, în această perioadă, consilierii PSD au participat la peste 100 de activităţi: şedinţe de plen şi ale comisiilor de specialitate, vizite pe teren, dezbateri publice, întâlniri de grup şi, nu în ultimul rând, au făcut interpelări la adresa executivului. „Suntem într-o perioadă în care IT-ul s-a dezvoltat mai mult decât oricând, în care multe lucruri se desfăşoară online, suntem într-un oraş care are ca motor de dezvoltare sectorul IT. În contextul acesta, nu putem accepta ca administraţia locală să fie învechită şi înapoiată”, a declarat Balanişcu. El a reproşat lipsa de digitalizare a Primăriei, existenţa unui site oficial care nu ţine pasul cu tehnologiile actuale sau faptul că oamenii încă trebuie să aştepte la cozi la ghişee pentru a-şi rezolva diverse probleme. În acest sens, Balanişcu a făcut un apel către funcţionarii Primăriei pentru o colaborare mai eficientă cu consilierii locali.

Un alt subiect abordat de către consilierii PSD a vizat starea urbanismului ieşean. Printre altele, consilierul Ovidiu Laicu, membru al Comisiei de urbanism, a precizat că va propune realizarea unui studiu actualizat de trafic la nivelul municipiului Iaşi. „La Comisia de urbanism, noi analizăm în orb. La orice plan urbanistic, nu ştim ce trafic este pe strada respectivă, cum sunt amenajate intersecţiile, cum se circulă etc”, a spus Laicu, el adăugând că ultimele studii de trafic ale Primăriei datează din 2015 şi nu mai reflectă realitatea. Laicu a mai susţinut şi necesitatea de amenajare de spaţii verzi. La rândul lor, Marian Dălban a vorbit despre colaborarea cu organizaţiile neguvernamentale, Bogdan Crucianu despre susţinerea sportului ieşean, iar Elvira Rotundu despre probleme de învăţământ. „Problemele ieşenilor nu au culoare politică, şi este normal ca, împreună cu colegii de la celelalte partide, să găsim un consens pentru a vota proiectele importante pentru Iaşi”, a mai spus Bogdan Balanişcu.

Un proiect pe care acesta l-a invocat constă în actualizarea Planului Urbanistic General (PUG), în condiţiile în care urbanismul ieşean se ghidează în continuare după un plan strategic realizat la sfârşitul secolului trecut. Balanişcu a subliniat că trebuie urgentată aprobarea noului document strategic în plenul CL. „Avem un PUG care este în aşteptare de ani de zile, un PUG care ar rezolva foarte multe dintre probleme în legătură cu haosul urbanistic. Este foarte important ca în Iaşi să se construiască în continuare, dar nu oricum, ci în spiritul legii, respectând ieşenii şi respectând viitorul”, a conchis Balanişcu, fiind şi el membru în Comisia de urbanism. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.