Consilierul de probaţiune l-a aşteptat degeaba: clientul era deja după gratii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Consilierul de probaţiune l-a aşteptat degeaba: clientul era deja după gratii

GALERIE
serviciul-de-probatiune-hr
  • serviciul-de-probatiune-hr
- +

Consilierul de probaţiune l-a aşteptat degeaba pe un ieşean condamnat în iulie anul trecut la 1 an de închisoare cu suspendare să se prezinte. După o jumătate de an, Serviciul de Probaţiune a sesizat Judecătoria, cerând revocarea suspendării pedepsei. Deşi simplă, acţiunea a fost respinsă. Condamnatul se afla deja la închisoare, în urma altei condamnări.

Vasile Pipos fusese trimis în judecată în 2019 dintr-un motiv stupid. Avusese un conflict cu un grup de tineri într-un club. A ieşit nervos de acolo şi şi-a descărcat nervii pe autoturismul unui localnic, care se pregătea să plece la spital, unde avea o rudă internată.

Pipos a lovit cu pumnul în geamul portierei din stânga spate, distrugându-l. Apoi, s-a luat după automobil, ţipând şi înjurând. Şoferul a chemat poliţia. Pipos a fost legitimat şi încătuşat, după ce încercase să sară la bătaie la şofer.

Transportat la secţie, a smuls cu mâinile conducta unui calorifer, provocând inundarea încăperii. A fost condamnat pentru două infracţiuni de distrugere, ca şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Pedeapsa cu închisoarea a fost suspendată, Pipos trebuind să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, consilierul de probaţiune s-a adresat instanţei.

Conform legii, dacă un condamnat cu suspendare nu se prezintă la serviciul de probaţiune, suspendarea se revocă, iar pedeapsa se execută în regim de detenţie. Nu se întâmplă însă acest lucru dacă încălcarea condiţiilor de suspendare a pedepsei este justificată. Interesându-se cu privire la situţia lui Pipos, magistraţii Judecătoriei au constatat că nervii îl mai trădaseră pe acesta încă odată.

Fusese impicat într-un scandal petrecut la intrarea în clubul Skye. Dat afară din club din cauza comportamentului violent, Pipos îl lovise pe paznic cu un cuţit. Această faptă îi atrăsese o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni de închisoare, cu executare.

"Din analiza datelor cauzei, instanţa reţine că în mod evident persoana condamnată are cunoştinţă de măsurile de supraveghere şi obligaţiile stabilite în sarcina sa, dar nu se poate reţine că aceasta refuză, cu rea credinţă, să se supună acestor măsuri de supraveghere din moment ce a fost plasată în executarea unei alte pedepse. Pentru aceste considerente, instanţa va respinge, ca nefondată, cererea de revocare a suspendării executării pedepsei de 1 an închisoare", au precizat judecătorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.