Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Consilierul PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale povesteşte momentul

GALERIE
procese verbale
  • procese verbale
- +

Iuliana Cristina Grigorescu, consilierul local PNL de la Sectorul 1, este cea care l-a luat la întrebări prima dată pe consilierul local PSD care avea asupra sa procesele verbale de la votarea de duminică. Politiciana a povestit cum s-a desfăşurat momentul care au descoperit o posibilă fraudă electorală la sediul PSD, aflat în aceeaşi clădire cu Biroul Electoral al Sectorului 1.

„Duminică după ce s-au închis secţiile de votare, am făcut numărătoarea noastră paralelă la sediul nostru din Câmpineanu şi am remarcat dificultăţi în procesul de numărare din anumite secţii din sectorul 1.

Luni spre prânz am fost contactată de către colegii mei din conducere, care m-au anunţat că există suspiciuni în ceea ce priveşte centralizarea rezultatelor şi m-au rugat să mă deplasez la Biroul Electoral al Sectorului 1, pentru a lua legătura cu reprezentantul nostru de acolo şi pentru a afla detalii despre situaţia privind validarea votului.

Din discuţiile de la faţa locului, am observat că luni în jurul prânzului erau încă multe secţii unde rezultatele nu erau centralizate, lucru destul de anormal ţinând cont că trecuse aproape o zi de la închiderea urnelor.

La ieşirea din sediul BES, am întâlnit câţiva colegi de la USR-PLUS, care venisera acolo cu aceleaşi neclarităţi. În timp ce stăteam de vorbă, am văzut ieşind din clădire un grup de câteva persoane care aveau asupra lor laptopuri, dosare şi un teanc de procese verbale - complet la vedere, fără să fie puse în vreo mapă, vreun sac sau orice altceva”, a povestit Iuliana Cristina Grigorescu.

Consilierul local a menţionat că s-a apropiat de persoana care ducea procesele verbale, pentru a vedea dacă sunt documente originale sau copii. „Imediat mi-au atras atenţia faptul că sunt originale şi am realizat gravitatea situaţiei, dar am păstrat un ton calm şi civilizat când l-am abordat pe respectivul cetăţean, pentru a afla de unde are procesele verbale originale şi unde le transportă.

Timp de câteva minute a evitat să răspundă la aceste întrebări, a arătat un fel de ecuson pe scria doar «candidat pentru Consiliul Local», fără nume, partid sau alte detalii de identificare. Mi-a răspuns că are procesele verbale de la cineva din interiorul clădirii.

În tot acest timp, persoanele care îl însoţeau au plecat, lăsându-l singur cu procesele verbale şi cu întrebările noastre la care nu avea răspuns...

Câteva minute mai târziu, încercând să scape de întrebările noastre, persoana s-a întors în clădirea BES iar noi am mers după el, fără să alerg sau să fac vreo presiune, aşa cum s-a mai vehiculat în presă, acest lucru fiind confirmat chiar de el în faţa poliţiştilor ajunşi mai târziu la faţa locului”, a povestit consilierul local. 

Iuliana Cristina Grigorescu a scrs că l-a însoţit cu liftul, el a apăsat butonul pentru etajul 1, l-a urmat când a coborât, dar bărbatul a constatat rapid că este la etajul greşit, mai exact la sediul BES, s-a întors în lift, unde consiliera locală l-a însoţit din nou, şi a apăsat butonul pentru etajul 2.

Unde se află direcţia de salubritate şi investiţii din Primăria Sectorului 1. „La etajul 2 am avut un şoc: am văzut persoane din primăria sectorului 1 şi alte persoane pe care nu le cunosc. În partea dreaptă, era o sală de şedinţe cu aproximativ 8-10 persoane cu laptopuri, procese verbale necompletate, dar şi originale semnate şi ştampilate, iar în partea stângă un hol. Imediat şi-au luat laptopurile şi au plecat.

Persoana cu care eram a lăsat procesele verbale pe un scaun, încercând să ne explice că le are de la partid, că sunt copii, că le-au colectat în noaptea respectivă şi alte explicaţii fără prea mult sens.

În timp ce eu continuam să adresez aceste întrebări posesorului de procese verbale, colegii de la USR au chemat poliţia, timp în care persoanele din acel birou au început să strângă celelalte documente şi le-au dus în biroul din stânga. A rămas în sală un flipchart pe care erau nume de secţii tăiate - era evident un mod de lucru organizat.

Poliţia a venit rapid, am solicitat să sigileze tot ce este acolo, au ridicat documentele rămase, am mers la secţia de poliţie toţi cei prezenţi, inclusiv acest candidat la consiliul local, şi am dat declaraţii. Eu am depus declaraţie în calitate de martor, nefiind persoana care a chemat poliţia”, a scris Iuliana Cristina Grigorescu.

SURSA: newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri