anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Consilierul PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale povesteşte momentul

GALERIE
procese verbale
  • procese verbale
- +

Iuliana Cristina Grigorescu, consilierul local PNL de la Sectorul 1, este cea care l-a luat la întrebări prima dată pe consilierul local PSD care avea asupra sa procesele verbale de la votarea de duminică. Politiciana a povestit cum s-a desfăşurat momentul care au descoperit o posibilă fraudă electorală la sediul PSD, aflat în aceeaşi clădire cu Biroul Electoral al Sectorului 1.

„Duminică după ce s-au închis secţiile de votare, am făcut numărătoarea noastră paralelă la sediul nostru din Câmpineanu şi am remarcat dificultăţi în procesul de numărare din anumite secţii din sectorul 1.

Luni spre prânz am fost contactată de către colegii mei din conducere, care m-au anunţat că există suspiciuni în ceea ce priveşte centralizarea rezultatelor şi m-au rugat să mă deplasez la Biroul Electoral al Sectorului 1, pentru a lua legătura cu reprezentantul nostru de acolo şi pentru a afla detalii despre situaţia privind validarea votului.

Din discuţiile de la faţa locului, am observat că luni în jurul prânzului erau încă multe secţii unde rezultatele nu erau centralizate, lucru destul de anormal ţinând cont că trecuse aproape o zi de la închiderea urnelor.

La ieşirea din sediul BES, am întâlnit câţiva colegi de la USR-PLUS, care venisera acolo cu aceleaşi neclarităţi. În timp ce stăteam de vorbă, am văzut ieşind din clădire un grup de câteva persoane care aveau asupra lor laptopuri, dosare şi un teanc de procese verbale - complet la vedere, fără să fie puse în vreo mapă, vreun sac sau orice altceva”, a povestit Iuliana Cristina Grigorescu.

Consilierul local a menţionat că s-a apropiat de persoana care ducea procesele verbale, pentru a vedea dacă sunt documente originale sau copii. „Imediat mi-au atras atenţia faptul că sunt originale şi am realizat gravitatea situaţiei, dar am păstrat un ton calm şi civilizat când l-am abordat pe respectivul cetăţean, pentru a afla de unde are procesele verbale originale şi unde le transportă.

Timp de câteva minute a evitat să răspundă la aceste întrebări, a arătat un fel de ecuson pe scria doar «candidat pentru Consiliul Local», fără nume, partid sau alte detalii de identificare. Mi-a răspuns că are procesele verbale de la cineva din interiorul clădirii.

În tot acest timp, persoanele care îl însoţeau au plecat, lăsându-l singur cu procesele verbale şi cu întrebările noastre la care nu avea răspuns...

Câteva minute mai târziu, încercând să scape de întrebările noastre, persoana s-a întors în clădirea BES iar noi am mers după el, fără să alerg sau să fac vreo presiune, aşa cum s-a mai vehiculat în presă, acest lucru fiind confirmat chiar de el în faţa poliţiştilor ajunşi mai târziu la faţa locului”, a povestit consilierul local. 

Iuliana Cristina Grigorescu a scrs că l-a însoţit cu liftul, el a apăsat butonul pentru etajul 1, l-a urmat când a coborât, dar bărbatul a constatat rapid că este la etajul greşit, mai exact la sediul BES, s-a întors în lift, unde consiliera locală l-a însoţit din nou, şi a apăsat butonul pentru etajul 2.

Unde se află direcţia de salubritate şi investiţii din Primăria Sectorului 1. „La etajul 2 am avut un şoc: am văzut persoane din primăria sectorului 1 şi alte persoane pe care nu le cunosc. În partea dreaptă, era o sală de şedinţe cu aproximativ 8-10 persoane cu laptopuri, procese verbale necompletate, dar şi originale semnate şi ştampilate, iar în partea stângă un hol. Imediat şi-au luat laptopurile şi au plecat.

Persoana cu care eram a lăsat procesele verbale pe un scaun, încercând să ne explice că le are de la partid, că sunt copii, că le-au colectat în noaptea respectivă şi alte explicaţii fără prea mult sens.

În timp ce eu continuam să adresez aceste întrebări posesorului de procese verbale, colegii de la USR au chemat poliţia, timp în care persoanele din acel birou au început să strângă celelalte documente şi le-au dus în biroul din stânga. A rămas în sală un flipchart pe care erau nume de secţii tăiate - era evident un mod de lucru organizat.

Poliţia a venit rapid, am solicitat să sigileze tot ce este acolo, au ridicat documentele rămase, am mers la secţia de poliţie toţi cei prezenţi, inclusiv acest candidat la consiliul local, şi am dat declaraţii. Eu am depus declaraţie în calitate de martor, nefiind persoana care a chemat poliţia”, a scris Iuliana Cristina Grigorescu.

SURSA: newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.