Consiliul de Administrație al TAROM a fost transformat de Ministrul Transporturilor Lucian Șova într-un cuib de sinecuriști
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Consiliul de Administrație al TAROM a fost transformat de Ministrul Transporturilor Lucian Șova într-un cuib de sinecuriști

GALERIE
Poza conf de presă MB
  • Poza conf de presă MB
- +

Numirile recente operate în board-ul companiei TAROM încalcă flagrant prevederi legale și norme morale.

Astfel, în componența noului Consiliu de Administrație girat de către Ministrul Lucian Șova regăsim personaje controversate care au fost îndepărtate la un moment dat din funcțiile deținute în acest organism  pentru că au adus grave prejudicii companiei TAROM.

Domnul Țiclea Tiberiu a fost revocat din funcția de Director General Administrativ printr-o  Hotărâre AGA din anul 2016 pentru că nu și-a  îndeplinit obiectivele și criteriile de performanță pentru anul 2015 prevăzute în contractul de mandat.

Acum  este numit membru în CA deși legea  interzice acest lucru!  Domnul Țiclea nu mai putea  candida  timp de 5 ani pentru un post într-un Consiliu de Administrație conform art 30 din OUG 109/2011.Desemnarea acestuia în noul consiliu de administrație intră în sfera legii penale, indiferent cum se numește partidul de guvernământ sau ministrul ce a făcut numirea.

Se pare că pentru domnul ministru  respectarea literei legii este facultativă și a închis ochii la acest abuz cu bună știință!

Numirea domnului Guido Retter Administrator în Consiliul de Administrație frizează nu numai bunul –simț, dar și cele mai elementare reguli morale. Acest domn se află  în situații litigioase cu acționarii Companiei TAROM (MT si ROMATSA). Oare cum va reuși domnul Guido Retter să fie loial companiei și să  respecte prevederile Legii 31/1990 privind societățile comerciale care îi impun să îşi exercite drepturile cu bună-credință, cu respectarea drepturilor şi a intereselor legitime ale societății şi ale celorlalți acționari?

Pe lângă aceste două personaje regăsim în galeria de figuri care populează noul CA al TAROM oameni de casă pe care îi recomandă doar afilierea lor politică la PSD. Elena Petrașcu Secretar General în  MT care a fost  adusă în fruntea Ministerului după ce  domnul Șova a făcut cu ea echipă pe când era Ministrul Comunicațiilor,  Stefan Bogdan Cosmin fost secretar de stat la SGG pe filieră PSD, Georgeta Budeanu Director în cadrul Poștei Române, tot PSD. Dorește ministrul transporturilor transformarea CN TAROM în filiala aeriană a PSD sau poate reinventarea TAROM ca operator de corespondență poștală?

CA-ul TAROM a fost înțesat cu oameni pe care nu îi recomandă absolut nimic din punct de vedere profesional și au fost eliminați  de pe lista scurtă  marii profesioniști din aviația română: Nicu Stoica, fost Director General  al CIAS, George Rotaru (Director General Aeroclubul României), George Barbu (Director General Școala Superioară de Aviație), Cosmin Peșteșan fost Director General CNAB și specialist al direcției de aviație din minister.

Prin această manevră ministrul transporturilor a reușit  să deprofesionalizeze și această companie  și să o transforme într-o sinecură PSD-istă, așa cum a procedat acest Guvern, din care face parte,  cu toate companiile de stat.

Dacă ministrul Șova ar înțelege cum funcționează o astfel de companie ancorată profund în mediul concurențial  ar fi putut  realiza de ce nu aveau ce să caute servitorii de casă ai PSD la conducerea ei. Carnetul de membru de partid PSD nu te face în aviație mai profesionist , ci dimpotrivă!

Îi solicit  domnului ministru, Lucian Șova, să reevalueze întregul proces de selecție care a fost viciat și care ridică mari semne de întrebare în legătură cu legalitatea sa!  În caz contrar, va fi direct responsabil de decăderea TAROM care are în fruntea sa un CA profund politizat și incapabil să relanseze compania.

Marius Bodea, Deputat PNL

Secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și raportor pe domeniul aviației

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.