Consiliul de administraţie de la Televiziunea publică a fost demis
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Consiliul de administraţie de la Televiziunea publică a fost demis

GALERIE
doina gradea
  • doina gradea
- +

Camera Deputaţilor şi Senatul au şedinţă de plen reunit, marţi, în care au fost respinse rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anii 2017, 2018 şi 2019.

Această acţiune atrage demiterea consiliului de administraţie al SRTv, iar Legislativul să numească un preşedintele interimar pentru o perioadă de şase luni. Parlamentul încă nu a votat raportele de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi nu a ajuns la punctul pe ordinea de zi privind numirea unor membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

„Respingerea atrage demiterea de drept a consiliul de adminsitratie al SRTv. Prin urma, după respingere rapoartelor de activitate pentru anii 2017, 2018 si 2019, consiliul de administraţie SRTv a fost demis. În cazul în care nu exista consiliu de administraţie Parlamentul numeşte un preşedinte interimar pentru o perioadă de şase luni. Drept urmare, vom solicita propunerea unui preşedinte interimar”, a anunţat preşedinta Senatului Anca Dragu, în plenul reunit de marţi.

Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a solicitat să existe un punct distinct pentru numirea interimarului la şefia SRTv, la fel şi pentru SRR, în cazul în care vor fi respinse rapoartele de activitate.

„Solicit un punct distinct pentru numirea interimarului la şefia SRTv şi dacă se întâmplă la fel şi pentru SRR, propun la fel un punct distinct pentru numirea unui interimar”, a afirmat Andronache.

Biroul executiv al PNL a decis, luni, ca Ramona Săseanu să preia interimar, timp de şase luni, şefia TVR, au declarat surse liberale, pentru News.ro.

Birourile Naţionale ale USR şi PLUS au decis, în urmă cu câteva săptămâni, să sprijine candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Pentru funcţia de membru al CNA au fost audiaţi următorii: Mircea Toma - membru titular, din partea Guvernului, supleant fiind Dan Radu; Valentin Jucan - membru titular, din partea Guvernului, supleant Rareş Niculescu; Dorina Rusu - membru titular şi susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis, supleant fiin  Oana Mihalache; Ionel Palăr - membru titular, susţinut de PNL, supleant fiind Valentina Postelnicu; Radu Herjeu - membru titular, susţinut de PSD, neavând supleant.

Toţi au primit avize favorabile, cu o majoritate de voturi, excepţie fiind Radu Herjeu, unde a existat un singur vot „pentru”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.