Consiliul Director al Politehnicii a fost pus din nou la colţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Consiliul Director al Politehnicii a fost pus din nou la colţ

GALERIE
antohi
  • antohi
- +

 

Consilierii municipali nu vor investi în club până când CD nu va fi reformat total. Cei care se pretind patroni ai clubului răspund printr-un comunicat scris într-o perfectă limbă de lemn

 

 

Adunarea Generală a Membrilor Asociaţi ai ACSM Politehnica Iaşi s-a întrunit ieri după tentativa nereuşită de vinerea trecută. Cele patru persoane prezente la şedinţă, Leonid Antohi, Ion Apostol, Ioan Melinte şi Mircea Ursu, toţi fiind şi membri ai Consiliului Director (al cincilea, Adrian Ambrosie, a absentat, la fel ca la precedenta întâlnire) s-au întâlnit apoi cu membrii Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Iaşi. Discuţiile, la care au mai participat Ion Bucu şi fotbalistul Andrei Cristea, nu au adus nicio îmbunătăţire a relaţiilor cu consilierii locali. Reamintim, CL a respins recent o propunere de alocare a sumei de 390 000 de lei către Politehnica, motivul invocat fiind lipsa unui plan coerent de funcţionare a clubului, modul în care e condus acesta şi şirul de scandaluri existent.

Şi după întâlnirea de ieri, consilierii locali au continuat să aibă o poziţie critică faţă de CD. “Din păcate pentru fotbalul ieşean şi pentru jucători, care au dat dovadă de dăruire şi profesionalism la ultimele meciuri, totul a decurs aşa cum mă aşteptam… Cei din Consiliul Director nu au venit cu niciun plan, nu au nicio viziune, deşi li s-a cerut încă din decembrie să-şi prezinte strategia. Este limpede că sunt depăşiţi de situaţie. Clubul a ajuns aici din cauza Consiliului Director, jucătorii sunt prinşi la mijloc. CD a făcut o mulţime de erori mari, ultima fiind plata diferenţiată a salariilor jucătorilor. Rămân la părerea că până ce acest Consiliu nu este reformat total, nu se merită investit în club. Managementul actual nu are legătură cu un club profesionist. În Consiliul Director trebuie să fie prezenţi sponsori, suporteri, oameni care să aducă bani, nu să încaseze salarii consistente, pe care şi le-au făcut singuri!” a declarat consilierul USR-PLUS Andrei Popescu.

Şi mai dur a fost consilierul Bogdan Crucianu, de la PSD: “Mi s-a părut incredibil că domnii «patroni» nu au ştiut nici măcar nivelul datoriilor clubului atunci când i-am chestionat pe această temă! Ştiu însă să ceară bani iarăşi de la Consiliul Local, au ştiut să-şi dea salarii singuri, de mii de euro lunar. Domnul Ambrosie, care a spus despre consilierii care au avut grijă de banii ieşenilor că sunt sabotorii echipei, a consumat peste 200 000 de euro de la Poli. Şi mie mi-ar plăcea să fiu patron pe bani publici! Nu numai PSD a fost critic. Cei de la USR au cerut iarăşi demisia Consiliului Director, PMP a cerut plecarea domnului Ambrosie, suporterii critică dur CD, care nu a dialogat niciodată cu fanii. Deşi mie mi se pare că nu înţeleg nici acum ce se întâmplă, eu sper ca oamenii de acolo să se trezească în ceasul al doisprezecelea. Şi să ia exemplul domnului Constantin Anghelache, de la Tricolorul Breaza, care a adus locul de Liga a II-a la Iaşi şi a plecat fără să ceară vreun leu”.

În ciuda divergenţelor majore, s-a stabilit totuşi ca luni să se mai poarte o nouă rundă de discuţii, existând varianta ca vinerea viitoare să se discute iarăşi finanţarea clubului de fotbal.

Ziarul de Iaşi a cerut, prin intermediul unui ofiţer de presă al clubului, un punct de vedere de la Consiliul Director legat de şedinţele de ieri şi de declaraţiile apărute. Răspunsul a fost că se va emite un comunicat de presă. Comunicatul, în care se precizează doar generalităţi, fără a se aminti măcar vreun nume, a apărut aseară pe site-ul clubului: “Adunarea Generală a membrilor asociaţi ai asociaţiei «Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iaşi», întrunită în mod statutar astăzi, 15.04.2021, a aprobat: excluderea din asociaţie a unor membri şi aderarea unui membru nou, câteva modificări ale statutului şi actului constitutiv, numirea unui nou vicepreşedinte al Consiliului Director şi noua organigramă a asociaţiei”. Comunicatul este semnat de Antohi Leonid Jiuleţ, preşedintele CD.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.