Consiliul Judeţean al Elevilor din Iaşi: Nu mai achitaţi fondul clasei sau al şcolii!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

Consiliul Judeţean al Elevilor din Iaşi: Nu mai achitaţi fondul clasei sau al şcolii!

Campania acestui for mai atrage atenţia şi asupra faptului că elevii nu pot fi sancţionaţi dacă nu poartă uniformă şcolară.

GALERIE
fondul clasei
  • fondul clasei
- +

Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi a lasant o campanie de informare prin intermediul căreia atrag atenţia asupra faptului că elevii şi părinţii nu sunt obligaţi să achite fondul clasei sau al şcolii, şi nici eventualele cheltuieli de renovare a clasei sau a şcolii. Campania organizată de către elevii ieşeni poartă numele de „#elevNUinstrument“, având drept scop informarea elevilor cu privire la drepturile pe care le au şi pe care, spun reprezentanţii elevilor, „de multe ori nu sunt respectate“. 

De asemenea, campania atrage atenţia şi asupra faptului că elevii nu pot fi sancţionaţi dacă nu poartă uniformă şcolară. Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi, în cadrul mesajului acestei campanii, aminteşte de articolului 198, alineatul 2, din Regulamentul-cadrul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, articol care menţionează că este interzisă sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii de învăţământ.

„De câte ori ţi-au fost ceruţi bani nejustificat pentru renovarea clasei/şcolii? Nu te poate obliga nimeni să plăteşti #învăţământulGratuit! Constituţia României şi ROFUIP te apără“, arată Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi pe pagina de Facebook a organizaţiei. De asemenea, reprezentanţii elevilor ieşeni subliniază şi faptul că nu li se pot confisca obiectele personale, chiar şi atunci când acestea le-ar fi returnate după terminarea orei de curs. „Te-ai săturat de fraza «Ţi-l iau şi ţi-l dau la sfârşitul orei»? Informaţia este cea mai puternică armă. Apără-te! Constituţia României este prietena ta“, mai transmit reprezentanţii elevilor ieşeni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Artificii

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.