anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Consiliul Judeţean al Elevilor din Iaşi: Nu mai achitaţi fondul clasei sau al şcolii!

Campania acestui for mai atrage atenţia şi asupra faptului că elevii nu pot fi sancţionaţi dacă nu poartă uniformă şcolară.

GALERIE
fondul clasei
 • fondul clasei
- +

Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi a lasant o campanie de informare prin intermediul căreia atrag atenţia asupra faptului că elevii şi părinţii nu sunt obligaţi să achite fondul clasei sau al şcolii, şi nici eventualele cheltuieli de renovare a clasei sau a şcolii. Campania organizată de către elevii ieşeni poartă numele de „#elevNUinstrument“, având drept scop informarea elevilor cu privire la drepturile pe care le au şi pe care, spun reprezentanţii elevilor, „de multe ori nu sunt respectate“. 

De asemenea, campania atrage atenţia şi asupra faptului că elevii nu pot fi sancţionaţi dacă nu poartă uniformă şcolară. Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi, în cadrul mesajului acestei campanii, aminteşte de articolului 198, alineatul 2, din Regulamentul-cadrul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, articol care menţionează că este interzisă sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii de învăţământ.

„De câte ori ţi-au fost ceruţi bani nejustificat pentru renovarea clasei/şcolii? Nu te poate obliga nimeni să plăteşti #învăţământulGratuit! Constituţia României şi ROFUIP te apără“, arată Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi pe pagina de Facebook a organizaţiei. De asemenea, reprezentanţii elevilor ieşeni subliniază şi faptul că nu li se pot confisca obiectele personale, chiar şi atunci când acestea le-ar fi returnate după terminarea orei de curs. „Te-ai săturat de fraza «Ţi-l iau şi ţi-l dau la sfârşitul orei»? Informaţia este cea mai puternică armă. Apără-te! Constituţia României este prietena ta“, mai transmit reprezentanţii elevilor ieşeni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X