anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Consiliul Județean Iași alocă 5 milioane de lei prin Programul Județean de Dezvoltare Economico - Socială Iași (P)

GALERIE
costel_alexe
 • costel_alexe
- +

Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe: „40 de baze sportive și 20 de noi piețe pentru ieșeni!”

Consiliul Județean Iași a lansat Programul Județean de Dezvoltare Economico - Socială Iași pentru perioada 2021-2024 prin care unitățile administrativ teritoriale pot reabilita sau construi noi piețe și târguri sau terenuri de sport pentru copii și tineret. Fondurile sunt acordate din bugetul Consiliul Județean Iași și fiecare primărie poate beneficia de un ajutor financiar nerambursabil cu valoare maximă de 500.000 lei pentru construirea sau modernizarea piețelor și 350.000 lei pentru proiectele ce vizează reabilitarea sau realizare de noi terenuri de sport pentru copii și tineret.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: Alocăm din bugetul Consiliul Județean Iași 5 milioane de lei pentru a elimina discrepanțele ce există între mediul rural și cel urban. Primăriile pot primi finanțare nerambursabilă pentru construirea, modernizarea și reabilitarea piețelor și târgurilor, dar și a terenurilor de sport pentru copii și tineret. Programul Județean de Dezvoltare Economico - Socială Iași pentru perioada 2021-2024, lansat ieri, vizează depunerea de proiecte din partea tuturor unităților administrativ teritoriale, iar termenul final de depunere este 8 iunie 2022. Consiliul Județean Iași se implică pe toate planurile posibile, fie că vorbim de infrastructura rutieră, de implementarea proiectelor europene, de domeniul sănătății, de Aeroportul Internațional Iași sau despre piețele și terenurile de sport așa cum am prezentat mai sus, tocmai ca dezvoltarea județului Iași să fie una reală și centrată pe toată domeniile. ”

Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe sprijină primarii unităților administrativ teritoriale prin acordarea acestui ajutor financiar și își propune ca până la sfârșitul anului 2024 cel puțin 20 de piețe și târguri să fie amenajate la standarde europene. Primarii nu au niciun motiv să nu aplice în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Economico - Socială, contribuția financiară a acestora fiind de doar 10%.

Pentru că sportul este atât de important, tinerii și copii trebuie să aibă spații special amenjate și care să ofere siguranță și în comunele din județ și celelalte orașe decât Iașul. 350.000 de lei pentru fiecare proiect sunt acordați tot prin programul de dezvoltare lansat de Consiliul Județean Iași, în vederea realizării de investiții ce vizează terenurile de sport.  În cel mult doi ani, din bugetul Consiliului Județean Iași, ar putea fi modernizate peste 40 de baze sportive. Totodată, piețele și târgurile din județul Iași nu trebuie să mai însemne spații insalubre, neamenajate corespunzător, acest proiect lansat de Consiliul Județean Iași oferind șansa unităților administrativ teritoriale de a regândi și moderniza spațiul destinat comercianților.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.