anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Consiliul Județean Iași consolidează relațiile cu Republica Moldova (P)

GALERIE
costel alexe
 • costel alexe
- +

Memorandumul de înțelegere privind un set de măsuri pentru valorificarea potențialului rutei feroviare regulate Chișinău – Iași a fost aprobat astăzi de către consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare.

Acesta a fost încheiat între Consiliul Județean Iași, Aeroportul Internațional Iași, TAROM, grupul de lucru Calea Ferată din Moldova, Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova și Institutul de Dezvoltare și Expertiza a Proiectelor din Republica Moldova, colaborarea acestora având ca scop principal implementarea mai multor activități ce vin în sprijinul călătorilor din România și Republica Moldova.

Actuala conducerea a Consiliului Județean Iași a restabilit relațiile cu Republica Moldova încă de la începutul mandatului, valorificând atât pentru ieșeni, cât și pentru cetățenii Republicii Moldova parteneriatele bazate pe dezvoltare și ajutor reciproc. Recunoscând importanța cooperării cu vecinii noștri de peste Prut, suntem alături de aceștia în demersul lor de a se alătura familiei europene și inițiem constant dezbateri, dar și proiecte echilibrate și echitabile de ambele părți, favorabile unei dezvoltări durabile.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „Ca urmare a eforturilor pe care le facem de un an deja pentru promovarea rutei feroviare Iași – Chișinău, astăzi am supus la vot aprobarea unui memorandum în vederea colaborării privind implementarea proiectelor de finanțare nerambursabilă și promovării turismului regional. Împărtășim aceleași valori ale democrației cu Republica Moldova și este de datoria noastră să susținem permanent legături de colaborare spre atingerea obiectivelor comune.”

Memorandumul de înțelegere stabilește ca părțile componente să inițieze și să colaboreze în vederea transmiterii de bune practici pentru susținerea economică, dezvoltarea durabilă și reducerea migrației, valabilitatea acestuia fiind de doi ani.

PNL Iași a promis reluarea relațiilor instituționale cu Republica Moldova, județul Iași fiind poarta de intrare a cetățenilor de peste Prut în România. Legătura cu aceștia trebuie să fie una susținută de autorități, cooperarea transfrontalieră fiind esențială în vederea obținerii de proiecte pentru dezvoltarea locală, susținerea culturii, îmbunătățirea sistemului medical și aducerea de beneficii în domeniul educației pentru cele două state.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.