anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Model patentat cu succes de Primărie

Consiliul Judeţean Iaşi îşi face ziar din bani publici

GALERIE
ziare
 • ziare
- +

„Vestea judeţului“ va da o gaură în buget de 168.000 de lei pe semestru. Fiţuica de 8 pagini se va tipări într-un tiraj de 50.000 de exemplare lunar.

Ziarul Consiliului Judeţean va fi botezat oficial mâine. Acesta urmează să se intituleze „Vestea judeţului“. Plenul CJ urmează să aprobe astăzi şi structura noului ziar. Cele 8 pagini ale publicaţiei vor fi împărţite în 10 secţiuni, dedicate prezentării proiectelor derulate de CJ, oportunităţilor de finanţare în domeniul agriculturii, prezentării celor 36 de consilieri judeţeni, a activităţii CJ în cadrul structurilor europene sau prezentării monumentelor, muzeelor şi tradiţiilor din zona Iaşului.

Preşedintele CJ, Cristian Adomniţei va avea ocazia să se adreseze lunar ieşenilor într-o secţiune specială a ziarului intitulată „Mesajul Preşedintelui“. Tot el va fi o prezenţă constantă şi în secţiunea „Iaşul european“. „Această secţiune îşi propune să abordeze activitatea CJ în cadrul Comitetului Regiunilor al UE şi din Adunarea Regiunilor Europei, dar şi relaţia cu principalele instituţii de la nivel european. Având în vedere că România are doar 15 membri în Comitetul Regiunilor, unul dintre ei fiind şi Preşedintele CJ, considerăm necesară o tratare detaliată a subiectului“, a precizat Răzvan Timofciuc, consilier al preşedintelui CJ, în expunerea de motive la proiectul de hotărâre.

„Vestea judeţului“ ar urma să apară lunar, în 50.000 de exemplare distribuite gratuit. CJ va cheltui în semestrul doi al acestui an 168.000 lei pentru editarea publicaţiei.

Plenul CJ va mai discuta astăzi şi alocarea a 5,9 milioane lei către spitalele din subordine şi a 613.000 lei către Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) în vederea derulării unui proiect cu finanţare europeană. Direcţia de Administrare a Drumurilor şi Podurilor va primi 95.000 lei pentru repararea DJ 281D Focuri - Gropniţa. Banii vor fi luaţi însă din cei alocaţi pentru plombarea DJ 282 Breazu - Mălăieşti şi DJ 282D Podu Iloaiei - Popeşti. Va fi discutată şi participarea DAS şi Bibliotecii Judeţene la programul „Rabla“, cele două instituţii dorind să caseze 7 autoturisme. Va fi propusă aprobării şi numirea Mihaelei Ţară-Lungă în funcţia de director interimar al Tehnopolis.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.