Consiliul Judeţean mai aruncă un milion de lei înspre coronavirus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Consiliul Judeţean mai aruncă un milion de lei înspre coronavirus

GALERIE
sedinta
  • sedinta
- +

Cu aceşti bani vor fi cumpărate două aparate de testare şI echipament de protecţie pentru personalul medical.

 

Consilierii judeţeni au votat, ieri-dimineaţă, alocarea a încă unui million de lei pentru achiziţionarea de echipament de protecţie (halate, mănuşi, măşti) pentru personalul medical, a două aparate de testare, pentru două spitale judeţene din prima linie -Neurochirurgie şI Pneumoftiziologie - şi aparate de dezinfectare a aerului.

Cele două sisteme de diagnostic costă 392 de mii de lei fiecare (81 de mii de euro) şi, potrivit declaraţiilor făcute ieri de preşedintele CJ, se află acum la Unifarm. Maricel Popa a dat asigurări că propunerea de rectificare a bugetului judeţului Iaşi îndeplineşte toate criteriile legale. Totodată, la solicitarea unui consilier, şeful CJ a explicat rolul Comitetului de urgenţă constituit de câteva zile la nivelul Consiliului Judeţean în contextul pandemiei de coronavirus, pentru coordonarea unitară a celor şase spitale din subordine  respectiv „Boli Infecţioase“, Spitalul de Neurochirurgie, cele două maternităţi, de Pneumoftiziologie şI Spitalul de Copii.

El a dat informaţii şI despre cele patru protocoale care se aplică acum în unităţile spitaliceşti menţionate, în funcţie de starea de sănătate a unui pacient (dacă prezintă simptome vizibile de infectare cu coronavirus, dacă nu prezintă simptome, dar este cu risc de infectare etc.). Şedinţa s-a desfăşurat în premieră online, 34 de aleşI exprimându-şi votul favorabil la final. Opoziţia liberală a comentat ulterior, prin vocea liderului de grup Romeo Vatră, că un proiect asemănător fusese pregătit împreună cu grupul PMP, dar că nu a fost luat în considerare înaintea şedinţei urgente de miercurea trecută. 

„În fine, e bine şi aşa“, a conchis ieri Romeo Vatră. „În condiţiile în care astăzi (ieri, n.r.) s-a discutat despre cât de mult contează secundele în lupta împotriva COVID-19, oare cât de mult contează o săptămână întreagă de întârziere?“, a remarcat Vatră, adăugând că a propus găsirea unei forme de a distribui şi în Paşcani un astfel de aparat de testare. El a indicat şi sursele de finanţare: fondul de rezervă al CJ, bugetul de 500 mii lei pentru „Vestea Judeţului“ (buletinul informativ al CJ) şi suma prevăzută pentru statuia Centenarului, pentru care s-a alocat un milion de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.