anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean susține inițiativa #DiscoverEU Iași – Chișinău - Odessa

GALERIE
DiscoverEU Iași – Chișinău - Odessa
 • DiscoverEU Iași – Chișinău - Odessa
- +

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a transmis către Guvernul României o scrisoare de susținere a inițiativei #DiscoverEUIasiChisinauOdesa, co-semnată de Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași, prin care invită Secretariatul General al Guvernului să asigure leadership-ul inițiativei și să susțină demersul de acordare de către Comisia Europeană a unor permise de călătorie pe această rută pentru aproximativ 10.000 de tineri.

Consiliul Județean a susținut încă de la început această inițiativă a grupului de lucru format din Căile Ferate din Moldova, Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor Moldova și Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT) pentru lansarea și promovarea rutei feroviare regulate Iași-Chișinău-Odessa.

Scopul programului este promovarea rutei feroviare Iași – Chișinău – Odessa și extensia programului #DiscoverEU prin acordarea de permise de călătorie pentru tinerii de 18 ani care doresc să călătorească cu trenul pe această rută. Totodată, această inițiativă are și obiectivul de a susține sectorul turistic din cele trei țări, cunoscut fiind faptul că turismul a fost unul dintre cele mai afectate domenii de activitate de către pandemia de Covid-19. 
„Tinerii sunt curioși și energici, iar călătoria a devenit astăzi modul lor preferat de a cunoaște lumea. Îmi doresc să îi susținem, să le stimulăm entuziasmul și să-i sprijinim să descopere istoria, patrimoniul și cultura națională, dar și pe a țărilor vecine. Sunt sigur că atât tinerii români, cât și cei moldoveni și ucraineni vor fi încântați să devină Ambasadori #DiscoverEU, să promoveze turismul și valorile țărilor noastre, creând o frumoasă comunitate. Iașul și celelalte județe din regiunea Moldovei vor putea să consolideze și mai mult relațiile cu vecinii noștri odată cu implementarea acestei inițiative. Astfel, vom promova călătoria cu trenul ca mijloc de transport alternativ și prietenos cu mediul și vom susține domeniul turismului și coeziunea la nivel transfrontalier.”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.