Consiliul Local va aloca azi 50.000 lei pentru un campionat de „miuţă“ la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Consiliul Local va aloca azi 50.000 lei pentru un campionat de „miuţă“ la Iași

GALERIE
Cupa Magic la minifotbal
  • Cupa Magic la minifotbal
- +

Astfel, aproape jumătate din banii alocaţi în şedinţa de azi a CL unor proiecte sportive va ajunge la „Cupa Magic“ la minifotbal

Consilierii locali se reunesc astăzi într-o nouă şedinţă ordinară. În cadrul plenului vor fi dezbătute aproape 40 de proiecte de hotărâre. Primul punct de pe ordinea de zi vizează acordarea titlului de cetăţean de onoare post-mortem pentru trei ofiţeri ai Armatei Regale ce au participat la campaniile din perioada 1916 - 1919: generalul Gheorghe Dabija, generalul Gheorghe Raso­viceanu şi preotul căpitan Gheorghe Cotenescu. 
 
Un alt proiect face referire la acordarea unei finanţări totale de 115.000 lei pentru cinci proiecte sportive, cei mai mulţi bani fiind alocaţi asociaţiei care organizează „Cupa Magic“ la minifotbal (50.000 lei). 
 
O altă finanţare ce va fi aprobată de Consiliul Local (CL) este prevăzută pentru „Festivalul de Muzică Bizantină“ (27.000 lei), eveniment organizat în perioada 10 septembrie - 7 octombrie de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. 
 
Reactualizarea hărţii de zgomot face, de asemenea, obiectul unui proiect, documentul fiind realizat de Enviro Consult Bucureşti la comanda municipalităţii ieşene. Totodată, consilierii locali vor aproba devizul actualizat al unui proiect european ce prevede o investiţie de peste 8 milioane lei în amenajarea a cinci noi spaţii verzi prin reconversia unor terenuri degradate. 
 
Pe ordinea de zi este inclus şi un punct ce prevede scoaterea la licitaţie (concesionare) a unei suprafeţe de 1.200 mp în Calea Chişi­năului, în faţa clădirii Mol­dova Tricotaje. Terenul a fost evaluat la aproape 120.000 euro, iar valoarea minimă a redevenţei pe care trebuie să o ofere participanţii la procedură ajunge la 8.000 euro/an. Durata concesionării este de 15 ani dar poate fi prelungită până la 49 de ani. Scopul concesionării vizează amenajarea unei parcări cu obligaţia concesionarului de a men­ţine suprafaţa existentă de spaţiu verde (325 mp). 
 
Nu în ultimul rând, ple­nul CL va dezbate 10 pro­iecte pentru aprobarea unor planuri urbanistice zonale, precum şi un schimb de terenuri cu o firmă privată ce se oferă să cedeze o su­prafaţă lângă Cimitirul Eter­nitatea pentru un teren din Cicoarei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Alexandru LĂZESCU

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Ambiţiile Franţei de a determina decuplarea UE de Statele Unite, în baza conceptului „autonomie strategică”, şi de adoptare a unei poziţii neutre în competiţia geopolitică dintre America şi China, în coroborare cu focalizarea Washingtonului pe zona Indo-Pacifică, riscă să divizeze serios Europa şi să fractureze grav relaţia transatlantică.

Filmuletul zilei

opinii

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

Practicile mele agricole

Michael ASTNER

Practicile mele agricole

Zilele trecute, pe când culegeam strugurii reci de la ploaie şi burniţă ba din vârf de vişin (unde s-a căţărat fraga neagră), ba din corzile tăiate cu crăci de vişin cu tot, deci la sol, mi-am adus aminte de copilărie, când, cam tot în perioada asta, eram duşi, după doar două săptămâni de şcoală, la practică agricolă.

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.