Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Consiliul Naţional al PNL: Noi nu luam decizii doar ca sa il dam jos pe Ponta

GALERIE
gorghiu-blaga
  • gorghiu-blaga
- +

Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal s-a reunit astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, pentru a stabili tema și data moțiunii de cenzură, criteriile de integritate, finalizarea programului de guvernare, dar și planul pentru alegerile locale. Alina Gorghiu a precizat că cei care nu vor respecta criterile de integritate, vor merge la marginea partidului.

Update 12:55. Delegații au aprobat prin vot,  programul de guvernare, dar și depunerea unei moțiuni de cenzură, pe 5 iunie pe tema votului prin corespondență.

Update 12:30 Vasile Blaga: Deciziile pe care le vom lua astăzi, vor consfiți rezultatele de la alegerile locale din 2016. Noi nu luam aceste decizii, doar ca sa il dam jos pe Ponta, doar ca sa intre PNL la guvernare. PNL are un proiect național. Miza construirii noului PNL este o mare responsabilitate.

Update 12:15. Alina Gorghiu a luat cuvantul: ”Suntem cel mai vechi partid din Romania, si suntem partidul in care Romania are incredere. PNL a reușit sa fie util prin sprijinul acordat familiilor, am majorat alocațiile. Noi nu considerăm spre deosebire de PSD, ca copii sunt o povară. Am putea crede ca toata increderea PSD s-a epuizat pentru a-i proteja pe cei doi: Sova si Dragnea. Ghinion, a fost un moment de neatenție pentru PSD, ca să își piardă pusculita electorala. Va propun sa fim echilibrați. Implicarea nu este un atribut al stangii. Mai stim si ce nu vrem, ca preturile sa nu fie controlate de stat. Modificările de statut reprezintă un pas major. Stiu ca nu vom mai face greseala de a nu ne mai raporta dual la PNL. Cine nu va respecta criteriile de integritate, va fi dus la marginea partidului. Modificările pe care astăzi le operăm la Statut înseamnă încă un vârf de săgeată în politica românească. Nu există un alt partid în România care să internalizeze atât de bine criteriile de integritate ca PNL. Pot să vă dau exemplu fără emoţii pentru alţi politicieni”, a afirmat copreşedintele PNL. “Avem o datorie cât istoria noastră de mare”,Viitorul este in antreprenoriat (...) Singurul lucru pe care și-l doreste PNL, este sa nu mai fie trollat de către statul roman”.

Update 12.00. La ora 12.00,  lucrările Consiliului au început, cu intonarea imnului PNL și a imnului României. Sunt prezenți toți liderii PNL, și aproate 400 de delegați.

realitatea.net

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri