anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Conspiraţie mondială cu covid, pentru salvarea Iaşului?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Vă povesteam ieri aicea despre foarte probabila intrare a dipotatului fără partid Bodea în cursa pentru şefia Cejului, la alegerile locale ce de asemenea foarte probabil vor avea loc la toamnă, simultan sau într-o zi vecină cu cea pentru alegerile generale. Numai că, aşa cum am promis, suntem restanţi cu unele explicaţiuni despre cum se va ajunge la candidatura asta, pe mâna cui se va face, şi ce planuri va strica ea, dacă va strica. 

Sursele noastre spun că Bodea este în tatonări cu prinţesa de la Usereu, pentru un tandem invers decât se aşteptau unii: ea candidat la premărie, Bodea la Cejău, socoteala madamei fiind aceea că primăria este o nucă tare, dar din care se poate scoate ceva notorietate în campanie, mai mult decât nimic. Mai rămâne însă de stabilit dacă Bodea se va înscrie sau nu în partid, dar, din ce se aude pe piaţă, se prea poate chiar dacă nu-I bătut în cuie. Boon, acuma vine întrebarea: are el şanse la Cejău, între Măricel de la partidoi, care-i déjà în funcţie, şi Paralexe, care vine în campanie din postura de menistru? Ar fi unele, am zice noi, dar nu tocmai foarte promiţătoare.

Socoteala ar fi însă alta: victimele colaterale. Mai exact, la auzul acestor zvonuri cel mai bucuros ar fi, zice-se, Măricel, amicii ştiu ei de ce, iar cel mai ofticat ar fi Paralexe. Căci e clar că, după criza ce vine, liberalii vor intra erodaţi în Campania de la toamnă, iar în aceste condiţii exact ce-i mai lipsea lui Paralexe în lupta pentru Cejău, cu Maricel, este un contracandidat şi pentru voturile din partea dreaptă. Ei, acuma sper că aţi înţeles care e miza mondială cu coviduţu’, da?

Iaca ce şmecherii mari se învârt la derecţiunea pentru cei mici!

Dar, în fine, haideţi mai bine să lăsăm deopate şi covidu’, şi politichia, că suntem convinşi că v-aţi săturat până peste cap de ambele, şi să vă spunem una din cu totul altă parte. Vă mai amintiţi de afacerea Gogoaşa de la protecţiunea copchilului, afacere de care am scris recent? Ei bine, haideţI să vă mai spunem niscai amănunte despre daravera asta, ca topping dulce acrişor peste gogoaşă! Cică madama Caroluţa, cea care face auditul în ancheta cu pricina, corespondează la greu de câteva zile taman cu cea pe care a verificat-o, madam Ghetuţa.

Scopul: tărăboi mare la protecţiune, despre cum să facă şi să dreagă ca totul să iasă bine. În plus, ca să vedeţI daraveră: Caroluţa are soţul angajat chiar în centrul Ghetuţei, şi din pricina asta prima o sună, ca să ştie ce să scoată şi ce sa lase în raport, să fie bine. Dacă are asta au ba vreo legătură cu faptul că madam Caroluța a plecat cu scandal de furt din fonduri europene de la o şcoală, unde a fost contabil, şi după asta a încercat sa intre la ograda de sconturi, dar a luat nota trei? Ei bine, asta n-o mai ştim...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.