anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Constantin Chiriac, lansare de carte şi decernare titlu de Cetăţean de onoare al Iaşului

GALERIE
Constantin_Chiriac
 • Constantin_Chiriac
- +

Joi, 22 septembrie 2022, la ora 17, în Sala Vasile Pogor a Palatului Roznovanu, sediul Primăriei Municipiului Iaşi, va avea loc lansarea celor trei volume coordonate de domnul Constantin Chiriac, apărute la Editura Junimea. În cadrul aceluiaşi eveniment, autorului i se va decerna titlul de Cetăţean de onoare al Iaşului.

Editura Junimea şi Primăria Municipiului Iaşi organizează joi, 22 septembrie 2022, în Sala Vasile Pogor a Palatului Roznovanu, evenimentul de lansare a cărţilor Dialoguri culturale / Cultural Conferences, Aleea Celebrităţilor / Walk of Fame şi Mărturii / Testimonials, coordonate de Constantin Chiriac.

Cele trei volume bilingve (română-engleză), publicate la Editura Junimea, sunt dedicate renumitului Festival Internaţional de Teatru de la Sibiu. În cadrul lansării de carte vor interveni, alături de Constantin Chiriac, Oltiţa Cîntec, critic de teatru, Aurelian Bălăiţă, rectorul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi şi artistul plastic Dragoş Pătraşcu. Amfitrionul evenimentului va fi Simona Modreanu.

În continuarea evenimentului, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, îi va decerna lui Constantin Chiriac titlul de Cetăţean de onoare al Iaşului. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Editura Junimea, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi. Accesul publicului este liber.

Constantin Chiriac este fondatorul şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, profesor universitar doctor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Doctor Honoris Causa al Leeds Metropolitan University (2008), al Universităţii de Vest Timişoara (2018) şi al Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi (2020).

Munca sa a fost recompensată prin nenumărate premii şi distincţii, printre care Premiul Aspen Institute pentru Contribuţia la Patrimoniul Cultural Naţional în 2014 şi Premiul Fundaţiei Japonia şi al Ministerului de Afaceri Externe din Japonia (2015). Este Ofiţer al Ordinului Coroanei Belgiene (2011) şi Ambasador Onorific al Turismului din 2014. De asemenea, a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit“ în grad de Cavaler (2000), Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, din partea Marelui Duce de Luxemburg (2017) şi „Ordinul Soarelui Răsare” din partea Guvernului Japoniei (2019). În anul 2018 a primit Crucea Casei Regale a României pentru Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Sibiu şi Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.