anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Construcţii Feroviare Moldova a scăpat de faliment

GALERIE
tren-grupul feroviar roman
 • tren-grupul feroviar roman
- +

Curtea de Apel a respins cererea Fiscului, motiv pentru care se va continua planul de reorganizare.

 

Cunoscuta companie ieşeană Construcţii Feroviare Moldova, condusă de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Paul Butnariu, a scăpat definitiv de cererea Fiscului de intrare în faliment. Curtea de Apel a decis recent că solicitarea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi nu se justifică, motiv pentru care se va continua planul de reorganizare. Construcţii Feroviare Moldova este al doilea cel mai mare datornic la bugetul de stat după falita Regia Autonomă de Transport Public, cu aproximativ 150 milioane lei. Fiscul a depus cererea de intrare în faliment pentru că nu vedea în planul de reorganziare o soluţie viabilă de recuperare a datoriilor, dar a fundamentat cererea doar pe suma de 518.000 lei pe care o avea de primit conform planului. Până să se judece cererea pe fond, Construcţii feroviare Moldova a achitat sumele, motiv pentru care cererea de intrare în faliment a fost respinsă. Numai că, Fiscul ieşean a formulat apel, considerând că în continuare planul de reorganizare nu este unul viabil.

Instanţa de recurs reţine că, prin cererea cu care a învestit Tribunalul, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi a solicitat intrarea SC Construcţii Feroviare Moldova SA în procedura generală a falimentului, invocând două motive: debitoarea nu a achitat cheltuielile curente acumulate în perioada de reorganizare şi împrejurarea că activitatea desfăşurată aduce pierderi averii debitoarei. Instanţa de fond a reţinut în mod corect faptul că suma invocată de către creditoare prin cererea de chemare în judecată (518.083 lei) a fost achitată integral până la data de 15.12.2015, conform ordinelor de plată din dosarul de fond. De asemenea, judecătorul-sindic a reţinut şi împrejurarea că DGRFP Iaşi a recunoscut implicit plata de către debitoare a cheltuielilor curente acumulate în perioada de reorganizare, votând pozitiv raportul de activitate nr.279/18.01.2016, în şedinţa din data de 05.02.2016 a Comitetului creditorilor, iar recurenta nu a criticat sentinţa Tribunalului sub acest aspect”, a reţinut judecătorul de caz în recurs, când a decis să respingă definitiv cererea Fiscului.

Pentru a decide astfel, judecătorul a luat în calcul şi întâmpinarea CFM, potrivit căreia are 26 de contracte de închiriere în vigoare şi 26 de lucrări de execuţie, plus că organizează licitaţii pentru a-şi vinde o parte din active. Totodată, se menţionează că Fiscul „se află într-o eroare”, deoarece creanţa datorată este cea trecută în planul de reorganizare aprobat de instanţă, respectiv în cuantum de 31,8 milioane lei, creanţă ce va fi plătită în anul trei de reorganizare.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.