Constructorii din Iaşi câştigă cu până la 800 de lei mai puţin faţă de colegii din alte părţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Constructorii din Iaşi câştigă cu până la 800 de lei mai puţin faţă de colegii din alte părţi

GALERIE
constructori
  • constructori
- +

Ieşenii care lucrează în firmele de construcţii din judeţ câştigă salarii mai mici cu câteva sute de lei faţă de alţi angajaţi din ţară din sectorul construcţiilor. Datele statistice confirmă faptul că forţa de muncă este mai ieftină în judeţul Iaşi şi cu 800 de lei. 

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Iaşi, salariaţii din acest sector au primit în luna august 2020 o leafă de 2.890 lei net (în mână - n.r.), la un brut de 4.320 lei. De altfel, angajaţii din acest sector au câştigat un salariu net sub media judeţului Iaşi, care în perioada menţionată a fost de 3.229 lei net (5.222 lei brut). În Bucureşti, de exemplu, un salariat din sectorul construcţiilor a primit 3.706 lei net în luna august 2020 (5.714 lei brut), în Timiş - 3.401 lei net (5.489 lei brut), iar în Gorj - 3.383 lei net (5.345 lei brut).

Angajaţii din Constanţa şi Cluj au fost remuneraţi în aceeaşi lună din an cu 3.254 lei net (4.998 lei brut), respectiv 3.210 lei net (4.871 lei brut), conform celor mai recente date centralizate de DJS Iaşi, comparate de „Ziarul de Iaşi". Muncitorii cu sau fără experienţă în acest sector sunt la mare căutare printre angajatorii din judeţul Iaşi, având în vedere faptul că sunt disponibile 335 de posturi în construcţii la momentul actual, dintr-un total de 750 de locuri de muncă vacante raportate în această săptămână de firme la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.