Constructorii din Iaşi câştigă cu până la 800 de lei mai puţin faţă de colegii din alte părţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Constructorii din Iaşi câştigă cu până la 800 de lei mai puţin faţă de colegii din alte părţi

GALERIE
constructori
  • constructori
- +

Ieşenii care lucrează în firmele de construcţii din judeţ câştigă salarii mai mici cu câteva sute de lei faţă de alţi angajaţi din ţară din sectorul construcţiilor. Datele statistice confirmă faptul că forţa de muncă este mai ieftină în judeţul Iaşi şi cu 800 de lei. 

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Iaşi, salariaţii din acest sector au primit în luna august 2020 o leafă de 2.890 lei net (în mână - n.r.), la un brut de 4.320 lei. De altfel, angajaţii din acest sector au câştigat un salariu net sub media judeţului Iaşi, care în perioada menţionată a fost de 3.229 lei net (5.222 lei brut). În Bucureşti, de exemplu, un salariat din sectorul construcţiilor a primit 3.706 lei net în luna august 2020 (5.714 lei brut), în Timiş - 3.401 lei net (5.489 lei brut), iar în Gorj - 3.383 lei net (5.345 lei brut).

Angajaţii din Constanţa şi Cluj au fost remuneraţi în aceeaşi lună din an cu 3.254 lei net (4.998 lei brut), respectiv 3.210 lei net (4.871 lei brut), conform celor mai recente date centralizate de DJS Iaşi, comparate de „Ziarul de Iaşi". Muncitorii cu sau fără experienţă în acest sector sunt la mare căutare printre angajatorii din judeţul Iaşi, având în vedere faptul că sunt disponibile 335 de posturi în construcţii la momentul actual, dintr-un total de 750 de locuri de muncă vacante raportate în această săptămână de firme la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.