Consultare publică: blocuri cu până la 14 etaje în Centru, lângă SRI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Consultare publică: blocuri cu până la 14 etaje în Centru, lângă SRI

GALERIE
Blocuri 14 etaje
  • Blocuri 14 etaje
- +

Un proiect urbanistic de amploare din centrul Iaşului a ajuns în faza de consultare publică. Este vorba despre complexul de birouri propus de firma TVI Construct în vecinătatea sediului SRI. Compania propune un ansamblu de clădiri cu înălţimi variabile şi un regim cu trei niveluri în subteran, parter, mezanin şi între 5 şi 14 etaje.

Investitorul dispune de un teren cu o suprafaţă de aproape 6.000 mp, format din mai multe parcele în zona străzilor Otilia Cazimir, Smârdan şi Sf. Lazăr. Pe amplasament există deja o construcţie edificată (trei niveluri în subteran, parter şi 4 etaje) în baza unei autorizaţii din 2016. Cu un an mai devreme, firma a obţinut o autorizaţie pentru consolidarea versantului.

„Lucrarea urmăreşte realizarea unei compoziţii coerente din punct de vedere urbanistic şi configurarea unei estetici a ansamblului compoziţional în zona studiată, prin stabilirea unor aliniamente clare şi a unei mobilări eficiente pentru întreaga suprafaţă de teren deţinută în proprietate, în vederea asigurării perspectivelor posibile de dezvoltare a ansamblului şi a întregii zone”, se arată în planul urbanistic. În ceea ce priveşte locurile de parcare, la acest moment este estimat un număr de 400 de locuri, dar acest număr poate suferi modificări în momentul autorizării.

Proiectul este propus spre consultare publică în ziua de 6 mai, la sediul Primăriei Iaşi, intervalul orar 11-11.30. În aceeaşi zi, cei interesaţi vor putea dezbate şi un alt proiect imobiliar propus pe bld. Nicolae Iorga, în apropiere de intersecţia spre Kaufland. „Iorga Business Center” va fi amenajat pe un teren de circa 1.400 mp. „Se estimează că se va realiza o suprafaţă desfăşurată de 5.468 de spaţii de birouri sau servicii, rezultând un necesar de 110 locuri de parcare, care se vor asigura în subsolurile construcţiei propuse”, se arată în proiectul urbanistic. Regimul de înălţime a clădirii este propus cu două niveluri în subteran, parter şi 8 etaje. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.