anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Consultare publică: care este variantă optimă de traseu pentru autostrada Iașului?

GALERIE
autostrada iasului
 • autostrada iasului
- +

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat în consultare publică variantele de traseu pentru tronsonul Ungheni – Iași – Tg Neamț, cunoscută ca „Autostrada Iașului”.

Pe site-ul CNAIR au fost publicate variantele analizate de proiectant, iar autoritatea centrală solicită de la persoanele interesate opinii legate de traseul optim care ar trebui implementat. Principala problemă vizează sectorul Ungheni – Lețcani întrucât, în anumite puncte și pe unele variante de traseu propuse, ruta afectează construcții existente, inclusiv case, astfel că ar trebui făcute exproprieri.

„Iți mulțumim că participi la acest proces de consultare publică cu privire la traseul Autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni, o nouă autostradă, de aproximativ 100 km. Opinia ta reprezintă un pas important in implementarea acestui proiect care va aduce multiple beneficii comunității locale și economiei regiunii, făcând în același timp călătoriile mai rapide, mai sigure și degrevând orașele Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Iași și comunitățile învecinate de congestiile de trafic. Dorim să știm ce părere ai cu privire la propunerile noastre de traseu pentru sectorul de autostrada cuprins între Lețcani si Ungheni și te rugăm să ne transmiți comentariile/propunerile tale până vineri 28 octombrie 2022, ora 23:59. Spune-ne ideile și comentariile tale completând chestionarul de feedback online de mai jos. Feedback-ul tău este important pentru noi și va fi luat în calcul la alegerea variantei finale de traseu pentru sectorul de autostrada cuprins intre Letcani si Ungheni”, se arată în mesajul publicat pe site-ul CNAIR.


Compania de autostrăzi pune la dispoziția celor interesați următoarele documente:

hartă interactivă cu variantele de traseu
broșură consultare publică
documentație tehnică și variante de traseu studiate
chestionar autostrada Tg Neamț – Ungheni

Mai mult, pe apix.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.