Consultare publică: care este variantă optimă de traseu pentru autostrada Iașului?

vineri, 21 octombrie 2022, 20:41
2 MIN
 Consultare publică: care este variantă optimă de traseu pentru autostrada Iașului?

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat în consultare publică variantele de traseu pentru tronsonul Ungheni – Iași – Tg Neamț, cunoscută ca „Autostrada Iașului”.

Pe site-ul CNAIR au fost publicate variantele analizate de proiectant, iar autoritatea centrală solicită de la persoanele interesate opinii legate de traseul optim care ar trebui implementat. Principala problemă vizează sectorul Ungheni – Lețcani întrucât, în anumite puncte și pe unele variante de traseu propuse, ruta afectează construcții existente, inclusiv case, astfel că ar trebui făcute exproprieri.

„Iți mulțumim că participi la acest proces de consultare publică cu privire la traseul Autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni, o nouă autostradă, de aproximativ 100 km. Opinia ta reprezintă un pas important in implementarea acestui proiect care va aduce multiple beneficii comunității locale și economiei regiunii, făcând în același timp călătoriile mai rapide, mai sigure și degrevând orașele Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Iași și comunitățile învecinate de congestiile de trafic. Dorim să știm ce părere ai cu privire la propunerile noastre de traseu pentru sectorul de autostrada cuprins între Lețcani si Ungheni și te rugăm să ne transmiți comentariile/propunerile tale până vineri 28 octombrie 2022, ora 23:59. Spune-ne ideile și comentariile tale completând chestionarul de feedback online de mai jos. Feedback-ul tău este important pentru noi și va fi luat în calcul la alegerea variantei finale de traseu pentru sectorul de autostrada cuprins intre Letcani si Ungheni”, se arată în mesajul publicat pe site-ul CNAIR.

Compania de autostrăzi pune la dispoziția celor interesați următoarele documente:

hartă interactivă cu variantele de traseu
broșură consultare publică
documentație tehnică și variante de traseu studiate
chestionar autostrada Tg Neamț – Ungheni

Mai mult, pe apix.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii