Consultare publică privind Strategia de Dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgență după un concept Smart City
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

COMUNICAT DE PRESA

Consultare publică privind Strategia de Dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgență după un concept Smart City

GALERIE
Smart City District - Dezbatere publică - Carton Facebook
  • Smart City District - Dezbatere publică - Carton Facebook
- +

Primăria Municipiului Iași elaborează în această perioadă Strategia de Dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgență Iași după un concept Smart City.

Proiectul urmărește să traseze prioritățile strategice ale dezvoltării arealului Spitalului Regional de Urgență în acord cu nevoile de dezvoltare ale Municipiului Iași și Zonei Metropolitane, deschizând oportunități pentru toți cetățenii privind dezvoltarea bazată pe cunoaștere și tehnologie și valorificând potențialul pentru excelență în sprijinirea inovării tehnologice.

Dezvoltarea bazată pe conceptul de Smart City presupune dezvoltarea unor soluții noi în domenii precum clădiri inteligente și eficiente energetic, crearea de locuri de muncă în domenii avansate, antreprenoriat, susținerea excelenței în medicină și servicii medicale, mobilitate inteligentă și fără emisii de carbon, interacțiune facilă a cetățenilor cu administrația publică, precum și alte soluții ce sprijină dezvoltarea unui areal gândit în scopul susținerii inovării pe toate palierele.

Practic, Spitalul Regional de Urgență poate deveni catalizatorul transformării Municipiului Iași pe baza tehnologiei și inovării nu doar în domeniul medical, ci și în toate aspectele care influențează atractivitatea arealului în care acesta va fi dezvoltat, prin soluții moderne, aliniate standardelor globale și în acord cu principiile dezvoltării durabile.

Astfel, Spitalul Regional de Urgență va deveni, în primul rând, un factor de dezvoltare la nivelul Municipiului și Zonei Metropolitane Iași, cu implicații asupra calității vieții, dezvoltării economice, deschiderii de oportunități în domeniile deja consacrate de potențial local și asupra testării de noi soluții ce pot fi replicate și în alte părți ale orașului.

Cum arealul va deservi nu doar personalul medical, ci și întreaga populație a Municipiului și Zonei Metropolitane Iași, implicarea cetățenilor în conturarea conceptului de dezvoltare este esențială pentru asigurarea îndeplinirii așteptărilor acestora cu privire la funcționalitățile ce ar trebui să se regăsească în arealul spitalului.

Răspunsurile la chestionarul disponibil mai jos vor fi integrate în Strategia de Dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgență și vor asigura o sursă importantă de inspirație pentru trasarea principalelor direcții de dezvoltare. Pentru a putea valorifica răspunsurile primite, ieșenii sunt rugați să completeze chestionarul până luni, 9 noiembrie 2020.

Chestionarul este disponibil aici: https://forms.gle/xe17Zz6StPFVuKG7A.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Florin NICULA

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Dacă nu vrem să îndatorăm peste măsură generaţiile viitoare, noul guvern ar trebui să înceapă o reformă a sectorului bugetar.

Filmuletul zilei

opinii

Când raţiunea trebuie să primeze

Alexandru CĂLINESCU

Când raţiunea trebuie să primeze

USR PLUS se prezintă drept partidul care se opune întregii „clase politice vechi”, un partid nou, tânăr şi, prin urmare, ferit de corupţie şi de interese meschine. Ar trebui totuşi să ţină seama de faptul că aşa cum nici tinereţea nu e numaidecât un avantaj, nici noutatea nu e un argument decisiv. Dacă vor cu adevărat să guverneze, useriştii nu o pot face decât alături de liberali. Iar imaginea de acum, a unei harţe permanente, nu e deloc de natură să-i mobilizeze pe alegători.

Halepologii

Radu POPESCU

Halepologii

Puţini au fost, mulţi au rămas!

Decembrie electoral

Nicolae CREŢU

Decembrie electoral

Ne plângem, adesea, de încă un rând de speranţe şi „asteptări”, investite în vot, spulberate însă de ceea ce a urmat acordării acelei încrederi la urne. De aceea unii „aleg” să nu mai aleagă. Dar nu aceasta e calea, nici într-un caz. Nu cu jelanii şi nici boicotând alegerile, din scepticism şi lehamite, se poate schimba ceva, în bine, cu adevărat. 

pulspulspuls

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

Vă povesteam noi ieri aicea la rubricuţă despre lovitura de palat ratată de liberalul boit Peni Hill şi Electricianul şăf opintit de la partidoi, care au tras şutul cu sete alaltăieri în şedinţoiul de CL, ca să pună ei un vice impus, dar mingea n-a mai ajuns la poartă de cât de bărbăteşte au putut trage în ea. 

Caricatura zilei

EURORGIE

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.