anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Consultaţii gratuite la stomatolog, astăzi, în cartiere

GALERIE
consultatiistomatologice-1431968492
 • consultatiistomatologice-1431968492
- +

Ieşenii sunt aşteptaţi mâine în mai multe locuri din Iaşi unde pot beneficia de consultaţii, produse şi broşuri informative despre igiena orală oferite gratuit în cadrul Caravanei Profilaxiei. 

Având drept obiectiv „Prevenţia afecţiunilor stomatologice”, programul a ajuns la cea de-a IX-a ediţie, ieşenii urmând să poate interacţiona cu medicii stomatologi în aceleaşi puncte din oraş ca şi anul trecut: începând cu ora 8.00 şi până la ora 20.00, în Parcul Teatrului Naţional, Tătăraşi - Esplanada Oancea, Alexandru cel Bun - Piaţa Voievozilor, şi Parcul Podu Roş.

Studenţii, rezidenţii şi cadrele didactice ale Facultăţii de Medicină Dentară Iaşi vor acorda consultaţii şi vor oferi informaţii şi produse de igienă orală celor interesaţi să afle care este starea sănătăţii lor orale.

Evenimentul este unul important în peisajul comunităţii ieşene şi de tradiţie în acest teritoriu, realizând evaluarea gradului de sanogenitate orală, în deplină conexiune cu starea generală a pacientului. Datele adunate de noi până în prezent pe parcursul celor opt ediţi arătă că anu trecut circa o treime dintre pacienţi (36.9%) se prezintă la medicul stomatolog doar în situaţii de urgenţă. Dar, acest procent este în creştere faţă de 2015, când doar 30.8% dintre ieşeni îşi făceau controale anuale a stomatolog. Ceea ce înseamnă că oamenii înţeleg încet-încet rolul profilaxiei. De altfel, scopul acestei caravane nu este doar de evaluare a stării de sănătate orală. Dorim şi să determinăm populaţia să înţeleagă cât de importante sunt prevenţia, controalele periodice la stomatolog şi deprinderile corecte privind igiena orală”, a declarat prof.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară a UMF Iaşi.

De precizat că pe parcursul celor 8 ani de derulare a Caravanei Profilaxiei peste 25.000 de persoane au beneficiat de consultaţii gratuite şi de peste 120.000 de produse de igiena orală.

Caravana Profilaxieie este organizată de “Asociaţia Dentară Română pentru Educaţie” (ADRE), în parteneriat cu Colegiul Medicilor Dentişti Iaşi, Facultatea de Medicină Dentară şi Societatea Studenţilor Stomatologi din cadrul UMF, cu sprijinul Primăriei Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.