anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 31.03.2023

Comunicat de presă (P)

Consultațiile urologice la distanță: avantajele pacientului

GALERIE
ziarul-de-iasi_9
 • ziarul-de-iasi_9
- +

Telemedicina înseamnă schimbarea de informații medicale între două persoane aflate la distanță, cu scopul de a îmbunătăți condiția medicală a pacientului (definiția Asociației Americane de Telemedicină, 2019). Acest schimb de informații se poate face pe cale audio, video sau email. În final, beneficiul major este cel al pacientului, care trebuie să aibă parte de cea mai bună conduită medicală în orice condiții.

Telemedicina nu trebuie privită ca un înlocuitor al vizitei pacientului la medic, ci mai degrabă, ca un adjuvant pentru a reduce costurile; se estimează că în SUA se reduc costurile spitalicești prin telemedicină cu aproximativ 35%.

În contextul actual în care ne aflăm, în care mobilitatea noastră este afectată, iar accesul pacienților către unitățile spitalicești este restricționat. Se asociază și nesiguranța generată de incertitudinea evoluției pandemiei. Astfel, este important pentru pacient să știe că există mijloace alternative de a căuta răspunsuri pentru problemele medicale. Aceste mijloace pot fi accesate de la domiciliu, evitând-se sau limitându-se astfel expunerea.

TeleUrologia este un domeniu în continuă dezvoltare în ultimii ani. Avantajele consultului telemedical în Urologie sunt multiple:

 • pacienții cu afecțiuni urologice cronice ce prezintă acutizări pot accesa consultația la distanță;
 • pacienții ce prezinta simptome acute pot fi evaluați inițial prin telemedicină pentru a li se recomanda un plan diagnostic, limitându-se astfel ieșirea în comunitate și interacțiunea;
 • pacienții evaluați inițial în cabinetele medicale pot transmite prin telemedicină rezultatele analizelor și investigațiilor menționate și astfel li se pot transmite soluții terapeutice;
 • monitorizarea răspunsului la tratament, precum și înlocuirea acestuia atunci când este necesar;
 • pacienții situați la mare distanță de cabinetele medicale pot căuta cele mai bune soluții cu ajutorul platformelor video și audio existente, având astfel siguranța că au fost evaluați de către medici specialiști;
 • consultații urologice second-opinion reprezintă un alt beneficiu important.

La Arcadia, sunând la 0232 920, pacienții se pot programa în siguranță fie pentru o consultație în cabinet, fie pentru una prin telemedicină (la distanță).

Dr. Cătălin Constandache, medic specialist Urologie, Arcadia

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ne aşteaptă vremuri urâte

Pavel LUCESCU

Ne aşteaptă vremuri urâte

Trei din patru români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită. E un procent imens care apare în sondaje la un nivel similar doar în perioadele de criză extremă. Pare totuşi vag, ce înseamnă de fapt „direcţie greşită”.  

opinii

Greve şi mişcări sociale

Alexandru CĂLINESCU

Greve şi mişcări sociale

Un mare savant german, eminent filolog şi critic literar, Ernst-Robert Curtius (1886-1956), a publicat în 1930 o carte admirabilă intitulată Eseu despre Franţa, o carte în care autoul îşi exprima iubirea pentru Franţa, pentru civilizaţia, cultura şi literatura franceză. Îmi place să scot această carte din bibliotecă şi să recitesc fragmente din ea, de fiecare dată când ţara de care sunt şi eu foarte ataşat trece prin încercări dificile sau dă semne de slăbiciune ori de derută. Eseu despre Franţa este o lectură reconfortantă deoarece Curtius pune în evidenţă valorile inalterabile ale Franţei, insistând asupra ideii că în centrul conceptului francez de civilizaţie se află literatura. Pagini vibrante sunt consacrate Parisului, văzut ca un oraş compus dintr-o infinitate de aspecte diferite şi care îi conferă un farmec inconfundabil. Oarecum neaşteptată este afirmaţia că Franţa ar fi o ţară conservatoare şi unde revoluţiile izbucnesc ca reacţie, cu atât mai violentă cu cât conservatorismul este mai puternic.

Când onestitatea întâlneşte discernământul

pr. Constantin STURZU

Când onestitatea întâlneşte discernământul

Multe sunt lucrurile pe care le putem învăţa din viaţa Sfintei Maria Egipteanca (recomand spre lectură varianta extinsă, nu vreun rezumat). M-aş opri în mod special la două aspecte, ambele dătătoare de mari nădejdi.

Centrul Cultural European de la Iaşi

George PLEȘU

Centrul Cultural European de la Iaşi

Într-un cadru festiv, în prezenţa ambasadorilor Franţei şi Germaniei, a directorilor Institutului Goethe şi Institutului francez din Bucureşti, precum şi a numeroşi reprezentanţi ai unor instituţii ieşene, pe 23 martie a fost inaugurat Centrul Cultural European de la Iaşi, primul din ţară cu o astfel de titulatură. Gândit să găzduiască şi Centrul Cultural Italian, precum şi spaţii expoziţionale pentru UAP Iaşi şi Universitatea Naţională de Artă George Enescu, la Palatul Braunstein s-au mutat momentan Centrul Cultural German (etajul 3) şi Institutul Francez (etajul 1), care îşi păstrează însă şi sediul din Casa Racoviţă din Copou.

pulspulspuls

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

Se tot vehiculează de mai multă vreme faptul că acele cafeneluţe negre pe roţi, amplasate numai în locuri strategice şi cu mare vad, ar umple anumite buzunăraşe din zona unor şefi din subordinea lui Mihăiţă, dragi consumatori.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.