anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 03.02.2023

Consumatorii își vor putea schimba online furnizorii de energie electrică și gaze

GALERIE
schimbare, contract gaze, online1
 • schimbare, contract gaze, online1
- +

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat marți că a finalizat realizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național. Aceasta va fi disponibilă în curând.
 

În curând, schimbarea furnizorilor de energie electrică și gaze va putea fi făcută online, pe o platformă realizată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale (POSF) este gata, însă până la lansarea ei operatorii de rețea și furnizorii de energie electrică și de gaze trebuie să încarce toate datele aferente celor aprox. 15 milioane de locuri de consum. Procesul a început deja, în 10 octombrie.

Ulterior, ANRE va verifica împreună cu furnizorii și operatorii de rețea modul de funcționare a POSF și fluxurile de schimbare a furnizorilor.

„Imediat după perioada de verificare și validare a bazei de date a POSF, ANRE va anunța public data de la care platforma poate fi utilizată de către consumatorii finali. Utilizatorii POSF sunt persoanele fizice sau juridice – clienți finali de energie electrică și/sau de gaze naturale, precum și operatorii economici implicați în procedura de schimbare de către clientul final a furnizorului de energie electrică și/sau de gaze naturale şi de contractare a furnizării de energie electrică şi/sau de gaze naturale, înregistrați în POSF”, transmite ANRE.

Pentru consumatori, simplificarea acestui proces înseamnă că își vor putea schimba furnizorii de gaze sau energie electrică în numai 24 de ore, față de termenul actual de 21 de zile.

Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale la nivel național (POSF) este necesară în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.