Contabilă luată de la domiciliu şi dusă după gratii: nu a respectat condiţiile condamnării cu suspendare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Contabilă luată de la domiciliu şi dusă după gratii: nu a respectat condiţiile condamnării cu suspendare

GALERIE
dagata
  • dagata
- +

Femeia este acuzată că a falsificat documentele firmei în vederea câştigării unei licitaţii pentru o lucrare publică cu fonduri europene.

Judecătorii ieşeni au revocat suspendarea unei pedepse primite în 2016 de o contabilă. Lucreţia Ciobanu a fost condamnată la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere într-un caz de deturnare de fonduri europene.

Pentru că nu şi-a respectat obligaţiile privind suspendarea condiţionată, femeia a rămas fără acest beneficiu, condamnarea sa urmând a fi executată în penitenciar. Decizia a fost luată de Tribunalul Iaşi, şi nu este definitivă. Ciobanu a fost condamnată într-un dosar al DNA, referitor la un contract realizat la Dagâţa.

Procurorii DNA au susţinut că, în ianuarie 2009, Consiliul Local al comunei Dagâţa a încheiat un contract cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APRDP), pentru a pune în practică proiectul „Alimentare cu apă în sistem centralizat în sat Dagâţa şi sat Mănăstirea, comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, construire sistem de canalizare şi staţie de epurare a apelor uzate în satul Dagâţa“, ce avea o valoare de aproximativ 7,3 milioane de lei, echivalentul a 1,7 milioane de euro.

„Cu ocazia derulării acestui proiect, în vederea câştigării licitaţiei organizate de Consiliul Local al comunei Dăgâţa (autoritatea contractantă) pentru atribuirea contractului de lucrări, inculpata Ciobanu Lucreţia, în calitate de împuternicit al administratorului Teoval SRL, a depus un înscris fals, pretins emis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Iaşi, din care rezultă, în mod incorect, că Teoval SRL nu avea datorii restante către bugetul de stat la data participării la licitaţie. Acest document a fost falsificat de Ciobanu Lucreţia, care l-a ataşat documentaţiei de participare la licitaţie după ce l-a autentificat la un notariat public“, au precizat anchetatorii.

Aceştia au mai menţionat că Lucreţia Ciobanu ar mai fi depus la dosar şi o declaraţie în fals.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.