anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Containere speciale pentru amenajarea grupurilor sanitare în unele școli din județ

GALERIE
sedinta
 • sedinta
- +

Peste 50 de școli din 27 de comune din județul Iași vor beneficia de fonduri de la Guvernul României pentru modernizarea grupurilor sanitare. 
Executivul alocă suma de 4,48 milioane de lei aducerii grupurilor sanitare la standardele în vigoare pentru ca unitățile de învățământ să poată obține autorizația sanitară de funcţionare.

Directorii școlilor din județ și reprezentanții unităților administrativ teritoriale din Andrieșeni, Bârnova, Ceplenița, Ciortești, Coarnele Caprei,Cucuteni, Dagâța, Dumești, Golăești, Gorban,Grajduri, Lespezi, Lungani, Mogoșești, Plugari, Popești, Răducăneni, Rediu, Românești, Roșcani, Ruginoasa, Scânteia, Sirețel, Strunga, Șipote, Țibana, Țigănași, Podu Iloaiei au fost covocați la o întâlnire cu șefii Inspectoratului Școlar Județean și președintele Consiliului Județean și au discutat despre situația unităților de învățământ în prag de an școlar.

”Trebuie să ne implicăm cu toții pentru binele copiilor. Problema grupurilor sanitare poate fi rezolvată. Bani sunt. Au fost dintotdeauna în sistemul de învăţământ, numai că nu au fost cheltuiţi cum trebuie. Avem nevoie și de colaborarea celor care lucrează în școli precum și de implicarea autorităților locale. Mai sunt 53 de şcoli care trebuie fie să înceapă demersurile pentru a obține finanțarea, fie să încheie lucrările la grupurile sanitare noi. Am discutat despre varianta folosirii unor containere speciale. În toată lumea sunt utilizate în acest scop. Un container costă între 2.000 şi 4.000 de euro, cele mai scumpe sunt dotate cu rampe pentru persoanele cu dizabilități si chiar cu dușuri. Nu mai vreau sa mai avem școli cu toaleta în curte”, a spus președintele CJ, Maricel Popa.

”Este foarte important cum sunt pregătite unitățile de învățământ pentru debutul de an școlar. Reparațiile curente trebuie încheiate și rog implicare din partea primarilor și în acest sens. Le solicit directorilor de școală să informeze asistentul social din primărie astfel încât acesta să aibă o bază de date clară cu privire la situația familială a copiilor pentru a găsi măsurile de sprijin educațional și social potrivite fiecărui caz”, a afirmat Genoveva Farcaș, inspectorul șef al ISJ Iași.

Facebook (Consiliul Județean Iași)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.