Contestat vehement în spatele uşilor închise, Toader are drum pavat spre un nou mandat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

De luni se depun candidaturile pentru funcţia de rector la UAIC

Contestat vehement în spatele uşilor închise, Toader are drum pavat spre un nou mandat

GALERIE
tudorel-toader
  • tudorel-toader
- +

Au fost mai multe discuţii în ultimele zile cu privire la apariţia unui candidat pentru funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, discuţii culminând şi cu un protest care a avut loc ieri pe treptele din faţa instituţiei de învăţământ superior. Aceste discuţii au apărut în urma ultimei şedinţe a vechiului Senat, în care rectorul în exerciţiu, prof.dr. Tudorel Toader, şi-a prezentat raportul întregului mandat şi a mulţumit celor care l-au sprijinit să conducă universitatea.

Însă lucrurile nu au rămas fără răspuns în Senat, unde mai multe cadre didactice, dintre care cel mai virulent a fost prof.dr. Florin Platon de la Facultatea de Istorie, i-au spus rectorului că a împins universitatea într-o situaţie fără precedent la nivel de imagine publică, că e nevoie de o „exorcizare“, nu de alegeri, şi mai mulţi au ameninţat că dacă el va rămâne singurul candidat nu se vor prezenta la urne.

„Ziarul de Iaşi“ a discutat cu protagoniştii scandalului de săptămâna trecută din Senat, cât şi cu toţi cei creditaţi public până în prezent cu şanse de a-l concura pe Tudorel Toader şi cu toţii au declarat public că nu vor candida. Numele creditate cu cele mai mari şanse de a intra în această cursă au fost actualul preşedinte al Senatului, prof.dr. Ovidiu Gabriel Iancu, care a precizat pentru publicaţia noastră încă de anul trecut că nu este interesat de o astfel de funcţie, prorectorul prof.dr. Cătălin Tănase, director al Grădinii Botanice, care a spus la rândul său că nu are un astfel de interes, cât şi prof.dr. Florin Platon, de la Facultatea de Istorie, care a fost în urmă cu două mandate în cărţi şi pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Nici candidaţii din urmă cu patru ani, prof.dr. Nicu Gavriluţă şi prof.dr. Codrin Liviu-Cuţitaru, nu vor mai candida din nou.

Deşi sunt discuţii cu privire la faptul că există în cărţi un candidat cu greutate şi şanse reale „ţinut la secret“ până la momentul depunerii candidaturilor, pe care nimeni nu vrea să-l asume în momentul de faţă, nu există mai multe informaţii cu privire la acesta.

Singura persoană care nu a exclus o candidatură este conf.dr. Adrian Muraru, de la Facultatea de Filosofie, cel care şi-a depus şi în urma cu patru ani dosarul, dar a obţinut cele mai puţine voturi dintre cei patru candidaţi înscrişi. Contactat telefonic de către „Ziarul de Iaşi“, acesta a declarat că orice decizie legată de candidatură „o voi comunica întâi colegilor din universitate, care trebuie să voteze“.

Începând de luni, 24 februarie, şi până joi, 28 februarie, se vor depune candidaturile la funcţia de rector la UAIC.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.