Contestaţie la licitaţia pentru restaurarea unui palat din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Contestaţie la licitaţia pentru restaurarea unui palat din Iaşi

GALERIE
palatul sturdza
 • palatul sturdza
- +

Licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări destinate consolidării, restaurării şi refuncţionalizării Palatului Mihail Sturza a fost suspendată. Procedura de desemnare a câştigătorului a fost contestată de unul dintre cei trei ofertanţi.

Astfel, Iaşicon SA a atacat desemnarea asocierii conduse de Smeogal Construct, considerând că oferta acesteia conţine mai multe motive de neconformitate. A treia ofertă a venit din partea unei alte asocieri, al cărei lider este Conest SA.

Iaşicon solicită Companiei Naţionale de Investiţii, organizatoarea licitaţiei, să anuleze comunicarea rezultatului procedurii şi raportul procedurii de atribuire şi să reia procedura „de la etapa evaluirii propunerilor tehnice şi financiare depuse de ofertanţi, cu reevaluarea ofertei asocierii declarate câştigătoare motivat de aspectele de neconformitate ale acesteia”.

Compania Naţională de Investiţii a lansat la începutul lunii martie licitaţia de restaurare a fostului Palat Mihail Sturza din municipiul Iaşi, imobil unde funcţionează azi Facultatea de Teologie Ortodoxă. Contractul are o valoare estimată de peste 46 milioane lei, fără TVA. Proiectul a primit autorizaţie de construire în toamna anului trecut, după ce, anterior, Guvernul a anunţat că alocă fondurile necesare pentru lucrări de refacere a imobilului monument istoric. Contractul va avea o durată de 96 de luni, respectiv 3 ani pentru lucrările propriu-zise şi 5 ani, perioada de garanţie.

Imobilul a fost reşedinţa domnească a lui Mihail Sturza, care a condus Moldova între anii 1834 şi 1849. Vechea Curte Domnească (Palatul Culturii, azi) a ars în 1827, astfel că Palatul Sturza a trebuit să fie renovat ca să poată îndeplini menirea de reşedinţă domnească. În Lista Monumentelor Istorice, imobilul este datat laconic „sec. XIX”.

VEDEȚI ȘI:

Contract de 10 milioane euro pentru restaurarea unei clădiri din Iaşi - AICI

Începe restaurarea fostului Palat Mihail Sturdza. Cu cât contribuie Mitropolia - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X