anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Contestaţie la licitaţia pentru restaurarea unui palat din Iaşi

GALERIE
palatul sturdza
 • palatul sturdza
- +

Licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări destinate consolidării, restaurării şi refuncţionalizării Palatului Mihail Sturza a fost suspendată. Procedura de desemnare a câştigătorului a fost contestată de unul dintre cei trei ofertanţi.

Astfel, Iaşicon SA a atacat desemnarea asocierii conduse de Smeogal Construct, considerând că oferta acesteia conţine mai multe motive de neconformitate. A treia ofertă a venit din partea unei alte asocieri, al cărei lider este Conest SA.

Iaşicon solicită Companiei Naţionale de Investiţii, organizatoarea licitaţiei, să anuleze comunicarea rezultatului procedurii şi raportul procedurii de atribuire şi să reia procedura „de la etapa evaluirii propunerilor tehnice şi financiare depuse de ofertanţi, cu reevaluarea ofertei asocierii declarate câştigătoare motivat de aspectele de neconformitate ale acesteia”.

Compania Naţională de Investiţii a lansat la începutul lunii martie licitaţia de restaurare a fostului Palat Mihail Sturza din municipiul Iaşi, imobil unde funcţionează azi Facultatea de Teologie Ortodoxă. Contractul are o valoare estimată de peste 46 milioane lei, fără TVA. Proiectul a primit autorizaţie de construire în toamna anului trecut, după ce, anterior, Guvernul a anunţat că alocă fondurile necesare pentru lucrări de refacere a imobilului monument istoric. Contractul va avea o durată de 96 de luni, respectiv 3 ani pentru lucrările propriu-zise şi 5 ani, perioada de garanţie.

Imobilul a fost reşedinţa domnească a lui Mihail Sturza, care a condus Moldova între anii 1834 şi 1849. Vechea Curte Domnească (Palatul Culturii, azi) a ars în 1827, astfel că Palatul Sturza a trebuit să fie renovat ca să poată îndeplini menirea de reşedinţă domnească. În Lista Monumentelor Istorice, imobilul este datat laconic „sec. XIX”.

VEDEȚI ȘI:

Contract de 10 milioane euro pentru restaurarea unei clădiri din Iaşi - AICI

Începe restaurarea fostului Palat Mihail Sturdza. Cu cât contribuie Mitropolia - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea lui Iohannis (III)

Cătălin ONOFREI

Moştenirea lui Iohannis (III)

Din pricina lui Klaus şi a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, anul electoral 2024 va găsi România într-o poziţie extrem de vulnerabilă, cu un AUR din ce în ce mai agresiv, ce-i va băga în sperieţi pe toţi cei săraci cu duhul. În frunte cu liberalii.

opinii

Meseriaşii viitorului

Briscan ZARA

Meseriaşii viitorului

Doar o simplă privire pe nomenclatorul de meserii de azi te face să iei creionul roşu şi să tai o mulţime dintre ele care mâine nu vor mai fi. Asta însemnând că acum e ultimul om care o mai prestează şi după ce el va muri, va lua şi meseria cu el.

Maternitatea, o alegere

Cristina DANILOV

Maternitatea, o alegere

Societatea încă mai crede că a avea copii este o condiție prealabilă pentru fericirea conjugală. Poate că dacă femeile fără copii ar vorbi mai mult despre motivele alegerii lor, ar ajuta societatea să scape de prejudecățile care o determină să le judece atât de aspru. La urma urmei, ar trebui să fim cu toții de acord că această alegere este exclusiv „afacerea” fiecărui cuplu și nu a celor din jur.

Războiul barbar şi pacea mizerabilă

Mihai DORIN

Războiul barbar şi pacea mizerabilă

Motto: „Chiar şi războiul e preferabil unei păci mizerabile.” (Tacitus, Annales)

pulspulspuls

Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Iată pe astăzi o postare a deputatului Silviu Macovei, la care ne-a făcut atent un amic de-al nostru de la CFR, care a fost aseara în tura de noapte. Rândurile alesului pesedist sunt din zilele de acum vreo două săptămâni, când nu au putut ateriza sau decola avioanele.

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.