Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Continuă lucrările de racordare la sistemul centralizat de termoficare a 5 instituţii de învăţământ

GALERIE
veolia
  • veolia
- +

Încă cinci instituţii de învăţământ aflate în coordonarea Primăriei Municipiului Iaşi vor fi racordate la sistemul centralizat de termoficare, acestea aflându-se pe lista clădirilor a căror conectare la termoficarea centralizată a fost aprobată de Consiliul Local în luna mai 2014.  

După ce în cursul anului trecut s-a finalizat racordarea Colegiului Naţional „Mihail Sadoveanu”, anul acesta vor fi conectate: Grădiniţa PP 24 (str. Mircea cel Bătrân 12), Grădiniţa PP 27 (str. Sucidava 3), Grădiniţa PN 7 şi Grădiniţa PP 21 (aflate ambele pe str. Plăieşilor 35), şi laboratoarele Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” (str. Săulescu).  De asemenea, în prezent, echipele Primăriei sunt în curs de a finaliza documentaţia pentru racordarea a încă 4 instituţii şcolare: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Şcoala "Gheorghe Mârzescu”, Grădiniţa PP 26 (Calea Chişinăului 21) şi Grădiniţa PP 1 (str. Nicolina 46).

“Toate aceste instituţii de învăţământ au fost prevăzute cu racordare direct la magistralele de termoficare şi module termice individuale complet automatizate, ce beneficiază de monitorizarea şi reglarea parametrilor de funcţionare de la distanţă, din dispeceratul non-stop al Veolia. Aceste echipamente vor permite clienţilor să fie alimentaţi permanent cu apă caldă şi, de asemenea, să pornească sau să oprească încălzirea oricând doresc, reglând temperatura în fiecare încăpere la valoarea necesară pentru confortul copiilor şi al cadrelor didactice. Racordarea la sistemul centralizat de termoficare a acestor grădiniţe, şcoli şi licee va aduce economii importante de costuri la bugetul local: factura anuală pentru energia termică va scădea în medie cu 25% faţă de vechile soluţii individuale pe gaze naturale (cca. 500 mii lei/an cu TVA). Odată cu finalizarea probelor de presiune şi de performanţă a noilor reţele şi echipamente, echipele tehnice ale Veolia vor realiza în mod gratuit un audit energetic al instalaţiilor interioare de apă caldă şi căldura ale instituţiilor de învăţământ recent racordate la sistemul centralizat. De asemenea, în cadrul discuţiilor aplicate pe care le vor purta cu administratorii acestor imobile, tehnicienii noştri le vor sugera măsurile pe care le-ar putea lua în aşa fel încât să consume energie termică în mod eficient: exact cantitatea necesară pentru a asigura confortul de care vor avea nevoie elevii şi profesorii lor”, a declarat Ana Maria Icătoiu, director Comercial şi de Comunicare, Veolia Energie Iaşi. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri