anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Continuă scandalul în USR Iaşi. Cine l-ar fi adus pe „trădătorul” Baciu în partid

GALERIE
havarneanu tanasa
 • havarneanu tanasa
- +

Organizaţia locală a USR continuă se scalde în ape tulburi. Şeful filialei, Ştefan Tanasă, îl acuză pe deputatul Filip Hăvârneanu că l-a adus şi promovat în partid pe Cezar Baciu, „trădătorul” care a lăsat USR fără voce în Consiliul Local. Acuzaţiile au fost făcute pe un grup intern al filialei, iar Tanasă cere ca Hăvârneanu să fie „judecat” de conducerea centrală a partidului. 

Reacţia sa vine la câteva zile după ce deputatul a acuzat tabăra Tanasă de cenzură şi cheltuirea discreţionară a unor fonduri din bugetul organizaţiei. Citeşte detalii aici: Un scandal de 200.000 euro în filiala USR: acuze de cenzură şi excluderi

Vezi mai jos mesajul lui Ştefan Tanasă de pe grupul intern al USR.

„Membrii USR și PLUS trebuie să continue să lucreze împreuna pentru Iași, in ciuda dificultăților de la centru. Împreuna am avut rezultate excepționale in patru rânduri de alegeri și tot împreuna vom face performanța in 2024. Dacian Cioloș este un om de valoare, cu un CV impresionant și cu o imagine excelenta in România și in Europa. La fel, Catalin Drula este competent și motivat sa construiască pentru România. Dincolo de neînțelegerile de moment, împreuna vom deveni mai buni și vom livra rezultate pentru ieșeni și pentru romani.

La fel de important ca performanța este sa nu lasam munca noastră sa fie distrusă de interese personale și incompetenta. Minciunile și denigrarile lansate pe grupurile interne și in presa ne fac mult rau și trebuie sancționate. De aceea, am depus astăzi o plângere la Comitetul Politic împotriva lui Filip Havarneanu pentru denigrare și afectarea imaginii partidului.

Motivele se referă la minciunile despre bugetul filialei dar nu numai. Cea mai puternica lovitura încasată de filiala noastră a fost tradarea lui Cezar Baciu care este astăzi viceprimar în urma muncii noastre și care ne-a lasat fără puterea din CL pe care am câștigat-o cinstit, prin alegeri. Acest om a fost adus și promovat de Filip Havarneanu, așa cum mulți dintre voi știti sau ați bănuit și cum se vede clar din buletinele de vot de la alegerile pentru lista USR la CL Iași.

Sunt 15 buletine de vot care i-au dat 5 puncte lui Cezar Baciu (autobuzul acestuia) și 4 puncte lui Filip Havarneanu. La schimb, sunt zeci de buletine de vot care i-au dat 5 puncte lui Filip Havarneanu (autobuzul acestuia) și 1 punct lui Cezar Baciu. Oricine este interesat poate sa consulte buletinele de vot la sediu.

Nu vom putea opri niciodata autobuzele, dar cei care folosesc această practică trebuie să iși asume oamenii pe care i-au adus și promovat! Am tăcut pana acum pentru a păstra unitatea filialei. Dar dacă tot a venit un moment de cumpăna, hai sa îl folosim pentru a creste.

Prin sustinerea lui Cezar Baciu la Consiliul Local, Filip Havarneanu este complet compromis. Trebuie sa facă un pas in spate de la conducerea filialei locale. Nu putem tolera la conducerea filialei municipale un astfel de om! Filiala municipiului Iași are nevoie de un management competent, care urmărește cu adevărat interesele filialei și ale ieșenilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.