Contract de 1,7 mil. euro, obţinut prin fraudă într-o localitate ieşeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Contract de 1,7 mil. euro, obţinut prin fraudă într-o localitate ieşeană

GALERIE
judecata
  • judecata
- +

Procurorii i-au trimis ieri în judecată pe reprezentanţii unei societăţi comerciale care ar fi falsificat documente pentru a câştiga un proiect de 7,3 milioane de lei derulat în comuna Dagâţa.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, un contabil şi un inginer de la firma SC Teoval SRL Războieni (comuna Ion Neculce) ar fi întocmit în fals mai multe documente pentru ca societatea să devină eligibilă atribuirii unui contract privind sistemul de canalizare şi apă din comuna Dagâţa. Vot trebui să dea explicaţii în faţa judecătorilor Lucreţia Ciobanu, contabil la Sc Teoval SRL şi Paul Grebişan, inginer la aceeaşi firmă. Anchetatorii susţin că în ianuarie 2009, Consiliul Local al comunei Dagâţa a încheiat un contract cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APRDP), pentru a pune în practică proiectul  „Alimentare cu apă în sistem centralizat în sat Dagâţa şi sat Mănăstirea, comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, construire sistem de canalizare şi staţie de epurare a apelor uzate în satul Dagâţa.“ ce avea o valoare de aproximativ 7,3 milioane de lei, echivalentul a 1,7 milioane de euro.

Staţia este funcţională

„Cu ocazia derulării acestui proiect, în vederea câştigării licitaţiei organizate de Consiliul Local al comunei Dăgâţa (autoritatea contractantă) pentru atribuirea contractului de lucrări, inculpata Ciobanu Lucreţia, în calitate de împuternicit al administratorului SC Teoval SRL, a depus un înscris fals, pretins emis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Iaşi, din care rezultă, în mod incorect, că SC Teoval SRL nu avea datorii restante către bugetul de stat la data participării la licitaţie. Acest document a fost falsificat de Ciobanu Lucreţia care l-a ataşat documentaţiei de participare la licitaţie după ce l-a autentificat la un notariat public“, au precizat anchetatorii. Aceştia au mai menţionat că Lucreţia Ciobanu ar mai fi depus la dosar şi o declaraţie falsă, întocmită şi semnată de inginerul Paul Grebişan, în care se menţiona că firma pe care cei doi o şi-ar fi îndeplinit obligaţiile privind taxele şi impozitele datorate statului.

Procurorii consideră că, prin intermediul celor două documente false, firma Teoval ar câştigat licitaţie şi a primit o finanţare de 1,7 milioane de euro.

Contactat telefonic de „Ziarul de Iaşi“, viceprimarul din Dagâţa, Daniela Cercel, a precizat că lucrarea a fost realizată corespunzător de „Teoval“, recepţia fiind făcută în 2011. De atlfel, APRDP nu s-a constituit parte civilă în proces. Dosarul urmează a fi judecat la Tribunalul Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.