anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Contract de 60.000 de lei pentru consilierea a 85 de şomeri ieşeni

GALERIE
someri consiliere
 • someri consiliere
- +

85 de şomeri cu sau fără indemnizaţie, înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), vor primi în perioada următoare consiliere profesională privind cariera. Asociaţia pentru Integrare şi Dezvoltare Comunitară - INDECO şi-a ajudecat un contract de aproape 60.000 lei de la AJOFM, în urma unei proceduri de atribuire directă, prin intermediul căruia va asigura şomerilor servicii de informare şi consiliere profesională.

„Tariful unitar estimat per şomer asistat este de maximum 700 lei, fără TVA. Serviciile de informare şi consiliere profesională privind cariera vor fi acordate unui număr de 85 şomeri indemnizaţi/neindemnizaţi înregistraţi la AJOFM Iaşi, iar minim 10% dintre aceştia vor trebui să fie plasaţi în câmpul muncii până la finele contractului. În cadrul serviciilor de informare şi consiliere profesională privind cariera, furnizorii de servicii vor trebui să aplice şi o procedură de lucru privind profilarea celor 85 de şomeri”, se arată în anunţul publicat de Agenţie pe sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP). Contractul face parte din programul anual de achiziţii publice al AJOFM.

În cadrul programul pe 2016, instituţia a semnat şi un contract de 18.700 lei cu Medlife SA Bucureşti pentru servicii de medicina muncii pentru 850 de şomeri participanţi în programe de formare profesională, respectiv un contract de 14.100 lei cu Recumedis SRL Iaşi pentru a asigura servicii de analize medicale pentru 420 de şomeri participanţi în programe de formare profesională. Nu în ultimul rând, AJOFM a parafat în luna iunie 2016 un contract şi cu Fundaţia Alături de Voi, în cuantum de circa 53.000 lei, în baza aceluiaşi program anual. Contractul prevede ca 90 de şomeri înregistraţi la AJOFM să beneficieze de servicii de consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri. „Cel puţin 5 persoane vor trebui să devină, până la finele contractului, mici întreprinzători. Durata contractului de prestări servicii este de 3 luni începând cu data de 1 iulie 2016”, se specifică pe SEAP. Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM, în luna iunie 2016, era de 13.002 persoane, circa 1.200 fiind beneficiari ai indemnizaţiei de şomaj. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.