Contract de peste trei milioane de euro reziliat subit în subsolul Spitalului de Recuperare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Ar fi interesant ca primarul Mihai Chirica să ne spună în detaliu şi cum a dat acest contract uriaş atât de uşor, la licitaţia din primăvară

Contract de peste trei milioane de euro reziliat subit în subsolul Spitalului de Recuperare

GALERIE
Chirica&Calderone-contract-Recuperare
  • Chirica&Calderone-contract-Recuperare
- +

Deşi nu a informat deloc până acum opinia publică despre eventuale deficienţe, primarul spune acum că nu este mulţumit de ritmul lucrărilor de reabilitare termică a Spitalului de Recuperare. Firma care lucra aici avea patron italian, era înfiinţată în 2016 şi anul trecut a avut 0 (zero) cifră de afaceri

Primăria a reziliat contractul de lucrări pentru reabilitarea termică a Spitalului de Recuperare. Decizia este una surprinzătoare, având în vedere că municipalitatea nu a informat anterior despre eventuale nemulţumiri cu privire la derularea contractului. Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că nu este mulţumit de ritmul lucrărilor şi a susţinut că a existat o corespondenţă între instituţie şi constructor, iar rezilierea este de comun acord. „Reziliem contractul, avem şi acordul celeilalte părţi. Vom vedea mai departe dacă mergem sau nu în instanţă cu ei. În niciun caz nu mai putem aştepta ca ei să nu se mobilizeze; ei nu au făcut mare lucru, au intrat o dată în subsol, au tăiat alte ţevi decât trebuiau, ne-au luat bani ca să reparăm, au pus schele, care nu sunt funcţionale pentru că nu urca nimeni pe ele“, a declarat primarul Chirica.
 
Potrivit acestuia, Agenţia de Dezvoltare Regională de Nord-Est (ADRNE) a fost informată asupra rezilierii contractului de lucrări, în contextul în care proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă. „Scoatem din nou la licitaţie şi încercăm să accelerăm lucrările“, a precizat Mihai Chirica. Valoarea proiectului se ridică la circa 14 milioane lei, iar lucrările vizează reabilitarea termică a clădirii şi refacerea unor instalaţii din interiorul unităţii spitaliceşti. Lucrările de reabilitare la Spitalul de Recuperare au fost câştigate de o asociere de firme condusă de compania italiană Emmeci Project & Building SRL. „Ziarul de Iaşi“ a scris despre faptul că această firmă şi-a adjudecat contractul în condiţiile în care, anul trecut, a avut zero cifră de afaceri şi o pierdere de 100.000 lei. Firma a fost înfiinţată în anul 2016 de către italianul Mario Calderone.
 
La licitaţia organizată de municipalitatea ieşeană, Emmeci a fost asociată cu alte două societăţi: Jonica 2001 Societa Cooperativa din Italia şi Msquared Building SRL, firmă subcontractantă deţinută tot de un italian. „Nu a fost un succes semnarea contractului cu italienii care lucrează la Spitalul de Recuperare. (...) Vom revizui proiectul şi vom organiza o nouă procedură publică de achiziţie pentru spital“, a mai spus Mihai Chirica.
 
Contractul a fost semnat în luna martie a.c. Atunci, primarul era mult mai optimist în privinţa „afacerii“ făcute. „Acesta este al treilea contract de lucrări cu fonduri europene pe care îl semnăm cu o companie italiană. Începutul a fost cu Palatul Braunstein şi am continuat cu lucrările la Baia Turcească. Companiile italiene au o vastă experienţă în ceea ce priveşte, pe deoparte, restaurarea şi punerea în valoare a unor clădiri monument istoric, iar, pe de altă parte, în ceea ce priveşte construcţiile medicale. Reţelele spitaliceşti din Italia sunt unele dintre cele mai performante din Europa, şi chiar şi din lume“, spunea primarul. „Sunt încântat şi fericit că-mi daţi această oportunitate şi vă mulţumesc pentru aceste cuvinte frumoase. Obligaţia mea este totală şi absolută. Ştiu că am o responsabilitate foarte mare şi veţi vedea că vom reuşi împreună“, era replica lui Mario Calderone, directorul Emmeci SRL, în cadrul conferinţei de presă comune de la semnarea contractului.
 
LEGENDĂ FOTO: Mihai Chirica şi Mario Calderone făceau declaraţii care de care mai măgulitoare unul la adresa celuilalt, la semnarea contractului din luna martie a anului curent

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.