Contract de un milion de euro pentru refacerea spaţiului verde de pe 1,3 ha. Ce zone vor fi reamenajate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Contract de un milion de euro pentru refacerea spaţiului verde de pe 1,3 ha. Ce zone vor fi reamenajate

GALERIE
reamenajare, parc, iasi
  • reamenajare, parc, iasi
- +

Primăria a reluat licitaţia pentru amenajarea unor noi spaţii verzi pe raza municipiului. La precedenta procedură s-a prezentat un singur ofertant, firma Rulouri de Gazon (Giurgiu), dar oferta companiei nu a fost conformă, arată anunţul publicat în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP). Valoarea estimată a contractului se ridică la circa un milion de euro (inclusiv TVA).

 Proiectul este finanţat cu fonduri europene, iar contractul cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) a fost semnat la începutul acestui an. Scopul proiectului este de a regenera cinci terenuri degradate şi transformarea acestora în spaţii verzi. Suprafaţa totală a amplasamentelor ajunge la aproape 13.000 mp. Terenurile se află pe aleea Prof. I. Simionescu (2.664 metri pătraţi), strada Bradului 17 A (4.250 metri pătraţi), strada Egalităţii 27 A (2.519 metri pătraţi), strada Butnari 13 A (1.673 metri pătraţi) şi strada Romană (1.635 metri pătraţi). Proiectul prevede amenajarea de spaţii verzi în peste 90% din suprafaţă (defrişarea vegetaţiei existente, modelarea terenului, plantări etc.), realizarea de alei pietonale, crearea de facilităţi pentru recreere pe terenurile amenajate (zone speciale pentru sport, locuri de joacă etc.), achiziţionarea şi montarea de diverse elemente constructive (foişoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, sisteme de supraveghere etc.), instalarea de echipamente Wi-fi şi dotări cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, parcări biciclete etc.).

De asemenea, prin intermediul acestui proiect, vor fi reabilitate şi trei străzi (Prof. I. Simionescu, Orientului şi Romană), artere de circulaţie care asigură accesul direct către scuarurile enumerate. „În momentul de faţă, cele cinci terenuri se află într-o stare avansată de degradare şi necesită intervenţia imediată pentru revitalizarea lor, în vederea îmbunătăţirii mediului urban şi a creşterii calităţii vieţii cetăţenilor“, se arată în caietul de sarcini. Companiile interesate pot depune oferte la Primărie până la mijlocul lunii viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.