Contract de vânzare a casei între părinţi şi fiică anulat în instanţă la cererea altei fiice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Contract de vânzare a casei între părinţi şi fiică anulat în instanţă la cererea altei fiice

GALERIE
instanta dosare
  • instanta dosare
- +

Proces între două surori pentru casa părinţilor vândută numai uneia din ele. „Au avut afecţiuni care le-a afectat discernământul“, a invocat în instanţă sora care a rămas dezmoştenită. Judecătorii au dat câştig de cauză acesteia din urmă.

Două surori au ajuns în faţa judecătorilor, după ce părinţii şi-au vândut casa uneia dintre ele. I.P. a cerut în instanţă anularea contractului de vânzare-cumpărare, invocând faptul că părinţii lor au fost diagnosticaţi cu mai multe afecţiuni psihice, cu caracter ireversibil, care le-ar fi afectat discernământul.

Pe 25 aprilie 2014, I.P şi M.P. au vândut fiicei lor, L.D., casa situată în satul Vladomira din comuna Trifeşti, împreună cu anexele şi cu un teren în suprafaţă de aproximativ o jumătate de hectar. După doar două săptămâni, tatăl, în vârstă de 87 de ani, avea să moară. După alţi trei ani, a murit şi mama, moment în care s-a şi pus problema moştenirii.

Conform precizărilor aduse de I.P. în instanţă, cei doi bătrâni nu ar fi avut discernământ la momentul semnării contractului de vânzare a casei către cealaltă fiică. Astfel, bătrânul suferise în 2013 un traumatism cranio-cerebral, starea sa înrăutăţindu-se constant. De altfel, cu doar o zi înaintea semnării contractului, fusese nevoie de intervenţia medicului de familie. La rândul său, mama fusese diagnosticată tot în 2013 cu demenţă mixtă şi atrofie cerebrală difuză, alături de alte boli specifice vârstei. Deşi cealaltă fiică a contestat acest diagnostic, el a fost confirmat de o expertiză medico-legală.

Argumentele aduse de fiica ce s-a considerat nedreptăţită au fost acceptate de magistraţii Judecătoriei, care au dispus anularea contractului de vânzare-cumpărare a casei. Sentinţa nu este însă definitivă, cazul intrând luni pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.