anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Care sunt ultimele investiţii de anul trecut ale Primăriei şi CJ

Contract dubios semnat de Primăria Iaşi chiar la final de an: pot gras înhățat de o firmă cu un angajat

GALERIE
site-athos-timisoara
 • site-athos-timisoara
- +

Consiliul Judeţean s-a abonat la presă, iar Primăria Iaşi aşteaptă analize şi soluţii de 120 de mii de lei de la o firmă IT de la celălalt capăt al ţării. Pagina de internet aproape goală a firmei respective ridică mari semne de întrebare. Firma are un singur angajat.

Deşi preşedintele Costel Alexe i-a sfătuit în mai multe rânduri în plen pe consilierii judeţeni să citească mai puţină presă, că astfel „s-ar putea să fie mai bine informaţi”, CJ a investit în abonamente mass-media pentru întreg anul 2022. În lista pe care am găsit-o pe platforma achiziţiilor publice directe apar atât publicaţii de specialitate („Dreptul”, „Monitorul Oficial”), dar şi ziare. În total, 23.600 de lei. Cel mai scump abonament, aproape 5.000 de lei, a fost încheiat pentru o publicaţie locală.

Primăria, în schimb, nu a dat un leu pe mass-media. Dacă, înainte de Crăciun, au fost achiziţionate servicii de descărcare arheologică, obligatorii pentru derularea proiectului de modernizare şi reabilitare a esplanadei Teatrului Naţional (88 de mii de lei), după sărbători au mai venit două contracte. Cel mai mare, în sumă de 120 de mii de lei, a fost afişat pe 28 decembrie, la ora 14.13. Două minute mai târziu, a fost ofertat de o firmă din cealaltă parte a ţării, iar la ora 15 a apărut şi acceptul Primăriei Iaşi. Este vorba de achiziţia unor servicii de expertiză IT, pentru „analiza situaţiei curente şi analiza de nevoi în vederea digitalizării serviciilor ce presupun competenţe exclusive”.

Cele două analize vizează „identificarea necesităţii implementării unor măsuri de simplificare din perspectivă back-office şi din perspectivă front-office luând în considerare competenţele partajate sau exclusive, în vederea elaborării şi depunerii de proiecte în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă, Cererea de Proiecte nr. CP16/2021”.

Alte precizări care însoţesc anunţul de achiziţie: „identificarea gradului de acces al cetăţenilor şi al utilizării de către cetăţeni a serviciilor online aferente competenţelor exclusive ale instituţie”, „evaluarea eficienţei soluţiilor de administrare electronică a documentelor implementate la momentul actual în cadrul instituţiei”, „evaluarea gradului de digitalizare a proceselor de administrare a documentelor existente la momentul actual în cadrul instituţiei”, „identificarea nevoilor de formare/ instruire la nivelul grupului ţintă în ceea ce priveşte folosirea la locul de muncă a soluţiilor TIC” (tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor).

Firma care a prins contractul, Athos Total Consulting SRL, este din Timişoara şi, începând din 2018, nu are niciun angajat. Până atunci a avut unul singur, potrivit datelor contabile raportate. De la înfiinţare (2015), cifra de afaceri a fost într-un singur an ceva mai mare decât valoarea contractului încheiat cu Primăria Iaşi. Cum de pe pagina de internet foarte sumară a firmei nu am putut să aflăm detalii despre portofoliul în domeniul IT, am încercat să luăm legătura telefonic cu Adriana Cioară, indicată drept administrator şi deţinătoare a firmei. „Numărul format este incorect” a fost răspunsul invariabil la apelurile noastre.

Un alt contract atribuit de Primăria Iaşi chiar în ultima zi a anului trecut a vizat achiziţia serviciilor de proiectare a branşamente la reţelele de apă şi de canalizare a Centrului multifuncţional Cicoarei. Pachetul include şi proiectul tehnic al acestor reţele exterioare. Contractul în valoare de 35 de mii de lei a fost încheiat cu SC Arhivolta Studio de Arhitectură SRL.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.