Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cât cheltuieşte o societate ieşeană pentru unul dintre cele mai mari parcuri auto din judeţ

Contract uriaş: Apavital e gata să ofere 12 milioane de euro pentru piese auto

GALERIE
vidanja apavital iasi
  • vidanja apavital iasi
- +

A fost scos la licitaţie contractul-cadru pentru următorii 2 ani.

Apavital îşi securizează flota auto şi de intervenţie la reţelele de apă şi canalizare cu un contract-cadru menit să asigure furnizarea în termen de maximum două zile a pieselor care trebuie înlocuite în oricare din cele peste 300 de autovehicule şi motocicluri. Pentru cele două loturi, societatea de apă a alocat la licitaţie între 2,78 şi 58,87 milioane de lei. Practic, un ofertant poate să propună pentru primul lot, al autovehiculelor sub 3,5 tone - autoturisme, autoutilitare, dar şi motocicluri şi motoscutere -, din cele 8.050 de repere, între 1916 bucăţi şi 57.378 de bucăţi. Totuşi, Caietul de sarcini impune ca o ofertă să conţină cel puţin 4.841 de piese şi subansamble originale. Lotul 1 poate ajunge la 15,9 milioane lei, iar lotul 2 la 42,9 milioane, adică un total de maximum 58,8 milioane lei. De altfel, componenta tehnică este de două ori mai importantă decât cea financiară (70 la sută faţă de 30 la sută).

Cititi si: Cea mai mare investiţie din istoria Iaşului. Pe ce se vor duce 450 de milioane de euro

„Apavital SA are ca principal obiect de activitate furnizarea de servicii de alimentare cu apă, de canalizare şi epurare a apelor uzate, context în care foloseşte un parc auto propriu format dintr-o mare varietate de mijloace auto (autoturisme, autoutilitare, autobasculante, autospecializate, tractoare, buldoexcavatoare, remorci etc.), care sunt absolut necesare pentru deservirea populaţiei din zonele de operare ale societăţii (judetele Iaşi şi Neamţ). Întreţinerea, repararea şi exploatarea parcului auto propriu sunt activităţi determinante pentru asigurarea permanentă, la timp şi de calitate, a serviciilor precizate anterior“, se arată în Caietul de sarcini.

Mai mult, toate produsele trebuie să fie noi şi să respecte standardele internaţionale. „Nu se acceptă produse recondiţionate, remanufacturate sau alte variante similare“, se subliniază în documentul citat.

Cititi si: Unde s-a blocat cel mai mare proiect de investiție publică din istoria județului Iași

Pentru maşinile mari, sunt 6.829 de repere, iar o ofertă trebuie să se refere la cel puţin 1.895 de bucăţi şi maximum 67.468 de piese şi subansamble. Şi în acest caz însă, numărul minim al reperelor originale este impus: 4.053.

Pentru contractul-cadru, care acoperă o perioadă de 2 ani, ofertele pot fi depuse până pe 8 aprilie, câştigătorii urmând să fie anunţaţi cel mai târziu pe 8 octombrie. Reparaţiile vor fi făcute în service-ul auto propriu.

Apavital dispune de 274 de vehicule: 14 remorci şi semiremorci, 145 de autoturisme, autoutilitare, autospeciale - între care 6 autovidanje, tractoare, buldozere, excavatoare etc.), la care se adaugă 55 de motocicluri şi motoscutere. În comparaţie, Compania de Transport Public Iaşi deţine 276 de autobuze, tramvaie şi microbuze, la care se adaugă parcul autovehiculelor de intervenţie şi întreţinere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri