Contract uriaş: Apavital e gata să ofere 12 milioane de euro pentru piese auto
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 19.05.2021

Cât cheltuieşte o societate ieşeană pentru unul dintre cele mai mari parcuri auto din judeţ

Contract uriaş: Apavital e gata să ofere 12 milioane de euro pentru piese auto

GALERIE
vidanja apavital iasi
  • vidanja apavital iasi
- +

A fost scos la licitaţie contractul-cadru pentru următorii 2 ani.

Apavital îşi securizează flota auto şi de intervenţie la reţelele de apă şi canalizare cu un contract-cadru menit să asigure furnizarea în termen de maximum două zile a pieselor care trebuie înlocuite în oricare din cele peste 300 de autovehicule şi motocicluri. Pentru cele două loturi, societatea de apă a alocat la licitaţie între 2,78 şi 58,87 milioane de lei. Practic, un ofertant poate să propună pentru primul lot, al autovehiculelor sub 3,5 tone - autoturisme, autoutilitare, dar şi motocicluri şi motoscutere -, din cele 8.050 de repere, între 1916 bucăţi şi 57.378 de bucăţi. Totuşi, Caietul de sarcini impune ca o ofertă să conţină cel puţin 4.841 de piese şi subansamble originale. Lotul 1 poate ajunge la 15,9 milioane lei, iar lotul 2 la 42,9 milioane, adică un total de maximum 58,8 milioane lei. De altfel, componenta tehnică este de două ori mai importantă decât cea financiară (70 la sută faţă de 30 la sută).

Cititi si: Cea mai mare investiţie din istoria Iaşului. Pe ce se vor duce 450 de milioane de euro

„Apavital SA are ca principal obiect de activitate furnizarea de servicii de alimentare cu apă, de canalizare şi epurare a apelor uzate, context în care foloseşte un parc auto propriu format dintr-o mare varietate de mijloace auto (autoturisme, autoutilitare, autobasculante, autospecializate, tractoare, buldoexcavatoare, remorci etc.), care sunt absolut necesare pentru deservirea populaţiei din zonele de operare ale societăţii (judetele Iaşi şi Neamţ). Întreţinerea, repararea şi exploatarea parcului auto propriu sunt activităţi determinante pentru asigurarea permanentă, la timp şi de calitate, a serviciilor precizate anterior“, se arată în Caietul de sarcini.

Mai mult, toate produsele trebuie să fie noi şi să respecte standardele internaţionale. „Nu se acceptă produse recondiţionate, remanufacturate sau alte variante similare“, se subliniază în documentul citat.

Cititi si: Unde s-a blocat cel mai mare proiect de investiție publică din istoria județului Iași

Pentru maşinile mari, sunt 6.829 de repere, iar o ofertă trebuie să se refere la cel puţin 1.895 de bucăţi şi maximum 67.468 de piese şi subansamble. Şi în acest caz însă, numărul minim al reperelor originale este impus: 4.053.

Pentru contractul-cadru, care acoperă o perioadă de 2 ani, ofertele pot fi depuse până pe 8 aprilie, câştigătorii urmând să fie anunţaţi cel mai târziu pe 8 octombrie. Reparaţiile vor fi făcute în service-ul auto propriu.

Apavital dispune de 274 de vehicule: 14 remorci şi semiremorci, 145 de autoturisme, autoutilitare, autospeciale - între care 6 autovidanje, tractoare, buldozere, excavatoare etc.), la care se adaugă 55 de motocicluri şi motoscutere. În comparaţie, Compania de Transport Public Iaşi deţine 276 de autobuze, tramvaie şi microbuze, la care se adaugă parcul autovehiculelor de intervenţie şi întreţinere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.