Contract uriaș la Neurochirurgie: 221 milioane de lei pentru achiziţia de materiale sanitare ultrasofisticate

sâmbătă, 18 iulie 2020, 01:53
2 MIN
 Contract uriaș la Neurochirurgie: 221 milioane de lei pentru achiziţia de materiale sanitare ultrasofisticate

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi caută să încheie un acord cadru pentru a achiziţiona materiale sanitare utilizate în programul de radiologie intervenţională în terapia afecţiunilor cerebrovasculare.

Miza acestui contract este însă valoarea sa, care este estimată de către conducerea unităţii medicale la maximum 221,1 milioane de lei, dacă se vor achiziţiona numărul maximum estimat de echipamente şi materiale, şi minimum 2,38 milioane de lei, dacă vor fi cumpărate doar câteva unităţi din fiecare cantitate. Printre produsele căutate se numără şi ace pentru puncţia femurală, maximum 800 pe acordul cadru, balon pentru remodelare vasculară, maximum 600 de bucăţi, microghid hidrofil, maximum 2.500 de bucăţi, microghid cerebral pentru acces distal – tot 2.500 maximum etc. Pe listă se mai regăsesc lichid embolic vascular fără componentă metalică, catetere de ghidaj vascular, stent intracranian recuperare trombi, spirale emobilizare cerebrală (cel mai mare număr în ceea ce priveşte cantitatea, 4.000 de bucăţi), fiind în total 56 de loturi cu peste 70 de materiale sanitare pe care unitatea medicală doreşte să le achiziţioneze.

„Produsele care fac obiectul acestui caiet de sarcini trebuie să aibă certificare CE, să aibă certificat de conformitate şi declaraţie de conformitate, ofertantul trebuie să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere că va asigura transportul produselor în condiţii optime”, se precizează în caietul de sarcini. Printre materialele la care se estimează cele mai mari preţuri, în cazul în care vor fi procurate cantităţile maxime, se numără: sistem de detaşare spirale de embolizare intracraniene, cabluri de control şi conectare, spirale de embolizare intracraniene, microcateter cerebral llivrare spirale intracraniene – cu o valoare totală de 32,75 milioane de lei, cateter intracranian aspiraţie, pompă aspiraţie continuă, tubulatură pompă aspiraţe – 14 milioane sau implant vascular regulator de flux – 9,8 milioane de lei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii