Contract uriaș la Neurochirurgie: 221 milioane de lei pentru achiziţia de materiale sanitare ultrasofisticate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Contract uriaș la Neurochirurgie: 221 milioane de lei pentru achiziţia de materiale sanitare ultrasofisticate

GALERIE
achizitie, aparatura, performanta, neurochirurgie
  • achizitie, aparatura, performanta, neurochirurgie
- +

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi caută să încheie un acord cadru pentru a achiziţiona materiale sanitare utilizate în programul de radiologie intervenţională în terapia afecţiunilor cerebrovasculare.

Miza acestui contract este însă valoarea sa, care este estimată de către conducerea unităţii medicale la maximum 221,1 milioane de lei, dacă se vor achiziţiona numărul maximum estimat de echipamente şi materiale, şi minimum 2,38 milioane de lei, dacă vor fi cumpărate doar câteva unităţi din fiecare cantitate. Printre produsele căutate se numără şi ace pentru puncţia femurală, maximum 800 pe acordul cadru, balon pentru remodelare vasculară, maximum 600 de bucăţi, microghid hidrofil, maximum 2.500 de bucăţi, microghid cerebral pentru acces distal - tot 2.500 maximum etc. Pe listă se mai regăsesc lichid embolic vascular fără componentă metalică, catetere de ghidaj vascular, stent intracranian recuperare trombi, spirale emobilizare cerebrală (cel mai mare număr în ceea ce priveşte cantitatea, 4.000 de bucăţi), fiind în total 56 de loturi cu peste 70 de materiale sanitare pe care unitatea medicală doreşte să le achiziţioneze.

„Produsele care fac obiectul acestui caiet de sarcini trebuie să aibă certificare CE, să aibă certificat de conformitate şi declaraţie de conformitate, ofertantul trebuie să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere că va asigura transportul produselor în condiţii optime”, se precizează în caietul de sarcini. Printre materialele la care se estimează cele mai mari preţuri, în cazul în care vor fi procurate cantităţile maxime, se numără: sistem de detaşare spirale de embolizare intracraniene, cabluri de control şi conectare, spirale de embolizare intracraniene, microcateter cerebral llivrare spirale intracraniene - cu o valoare totală de 32,75 milioane de lei, cateter intracranian aspiraţie, pompă aspiraţie continuă, tubulatură pompă aspiraţe - 14 milioane sau implant vascular regulator de flux - 9,8 milioane de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.