anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Contractul cu firma de salubritate anulat: urşii tomberonezi rezolvă problema gunoaielor!

GALERIE
Patratel VINERI, 8 octombrie 2021 - 1
 • Patratel VINERI, 8 octombrie 2021 - 1
- +

* Viruşii (şi politicienii) vin şi trec, la fel ca apa, dar există elemente care rămân, la fel ca pietrele; urşii, de exemplu, fraţi cu românii încă din cele mai vechi timpuri. În zilele noastre, ei sunt şi mai apropiaţi de români, fiind văzuţi chiar prin oraşe, dând târcoale tomberoanelor şi fiind apoi intens mediatizaţi. Avem informaţii despre alte întâlniri cu alţi urşi, mai puţin mediatizaţi:

* Zeci de bărbaţi, colegi de serviciu la o firmă de IT (IT vine de la "Instalaţii Termice", ei fiind meşteri instalatori), s-au întâlnit cu un urs fioros exact în seara zilei de salariu şi au fost urmăriţi de fiară până când s-au refugiat pe o creangă dintr-un copac, unde au stat aproape opt ore. Din câte au declarat ei nevestelor lor, jivina cea crudă le-a mâncat portofelele în care ţineau leafa, fiind din piele. Tot ei au mai spus soţiilor că, în ciuda protestelor, respectivul urs i-a obligat să bea bere, vin şi tărie.

* Se pare că şi alţi cetăţeni din aceeaşi localitate s-au întâlnit cu acelaşi urs, despre care se poate trage concluzia că poate fi prezent, simultan, în mai multe locuri. Pe un cetăţean care taie lemne cu ziua (şi cu drujba) pe la case ursul l-a obligat să-şi vândă scula şi să ia ţuică de contravaloarea ei, iar un domn plecat la târg să cumpere purcel s-a întors acasă fără animal şi fără portofel, dar cu hainele în dezordine şi, pe guler, cu urme de sânge (a spus el), care păreau de ruj.

* Sătenii din Consumatori s-au plâns că şi ei sunt terorizaţi de un asemenea urs, care nu e doar tomberonez, ci şi dependent de anumite produse; ei se jură că în fiecare zi acesta vine când femeile sunt plecate de acasă, se bagă în beciuri şi le face pagubă: dacă într-un beci nu găseşte vin sau rachiu, se mulţumeşte şi cu vişinată. Din câte se pare, ursul cu pricina se teme, totuşi, de nevestele sătenilor: de fiecare dată când ele au rămas acasă ursul n-a mai apărut; coincidenţă sau nu, în aceleaşi zile soţii lor au fost nervoşi şi au ieşit până afară, la bufet, să se calmeze.

* Auzind că urşii înfometaţi ies noaptea din pădure şi golesc tomberoanele de gunoi ale localnicilor, primarul din Datornici a reziliat contractul cu firma de salubritate, pe motiv că urşii rezolvă mult mai ieftin problema gunoaielor menajere. El este convins că, după ce vine iarna şi se răceşte mai tare, urşii vor deveni atât de flămânzi, încât vor consuma şi deşeurile reciclabile. Şi omologul său, edilul din Acarieni, a profitat de zvonurile despre un urs scăpat de sub control pentru a schimba din nou bordurile, pe care animalul le-ar fi muşcat şi zgâriat cu ghearele, făcându-le de nefolosit.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.