anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Contre pe Facebook între Bogdan Crucianu, liderul consilierilor locali PSD, şi cei ai PNL pe tema dezbaterilor bugetului

GALERIE
mesaj buget PSD
 • mesaj buget PSD
- +

Dezbaterea bugetului municipiului Iaşi se anunţă o misiune destul de anevoiasă. 

Organizaţia PNL Municipiul Iaşi a postat pe Facebook un mesaj prin care îndeamnă consilierii locali să adopte cât mai recent bugetul, dar Bogdan Crucianu, liderul de grup al consilierilor municipali din #CLIaşi, a reacţionat la acest mesaj şi a arătat că dezbaterile vor fi serioase şi se vor întinde atât timp cât este nevoie.

“Bogdan Crucianu, liderul de grup al consilierilor municipali din #CLIaşi: Stimaţi colegi liberali, nu vom mima dezbaterea pe buget, chiar dacă, voalat, la asta ne îndemnaţi

După ce ne-au arătat în #CLIaşi că sunt „alergici” la dezbateri, luptându-se pentru a duce interpelările la finalul şedinţelor, liberalii au dat cărţile pe faţă şi ne-au transmis public, prin intermediul unui comunicat, că şi-ar dori ca #proiectuldebuget pentru anul în curs să fie votat de toate formaţiunile politice fără prea mare analiză, fără prea multe dezbateri şi fără amendamente… cum s-ar spune, să votăm cu ochii închişi ceea ce peneliştii ne „servesc”!

Îi reamintesc domnului preşedinte al peneliştilor ieşeni că avem datoria de a lucra pentru ieşeni şi de a le rezolva problemele, prin deciziile pe care le luăm. Faptul că domnia sa ne încurajează să renunţăm la „reluarea competiţiei de anul trecut pe cât de multe şi frumoase amendamente”, considerând că acestea nu sunt de„bun augur” reprezintă o #sfidare la adresa #ieşenilor cu care noi purtăm un #dialogcontinuu!

Din #audienţe, discuţii şi din #chestionarul propus ieşenilor au reieşit mai multe iniţiative/ proiecte care trebuie să se regăsească în #bugetulIaşului2022, pe care noi le vom duce, fie că vor peneliştii, fie că nu, în #CLIaşi!

Dacă pentru penelişti părerea ieşenilor este facultativă, noi, #consilieriiPSD vom continua să facem echipă cu ieşenii şi să le ducem sugestiile în #CLIaşi, prin #amendamente!

Stimaţi ieşeni, nu uitaţi că aveţi posibilitatea de a ne transmite #părerile şi #sugestiile dumneavoastră şi online, prin intermediul formularului pus la dispoziţie de echipa #PSDIaşi”, arată pe Facebook, Crucianu.

Mesajul PNL Municipiul Iaşi este următorul: “Prioritatea Iaşului în săptămâna următoare este adoptarea cât mai rapidă a bugetului local!

Experienţa anului trecut, când Municipiul Iaşi a pierdut aproape 5 luni prin neaprobarea la timp a bugetului local, a arătat că astfel de accidente au darul de a influenţa profund negativ execuţia secţiunii de dezvoltare a acestuia.

Analizând propunerea de buget lansată în dezbatere, Biroul Politic Local al PNL Iaşi a mandatat grupul de consilieri locali liberali să sprijine adoptarea lui şi să identifice căile prin care acesta să fie expresia voinţei unui număr cât mai mare de consilieri locali. Iaşul are nevoie ca energiile constructive să se adune pentru a putea fructifica cât mai bine oportunităţile de dezvoltare ce se deschid înainte, inclusiv cele care ţin de PNRR.

Viceprimarul Daniel Juravle, alături de liderul de grup, Ciprian Manuel Bostan şi de preşedintele Comisiei Economice din Consiliul Local, Marius Alin Andries au fost împuterniciţi să facă demersurile pentru ca priorităţile ieşenilor, reieşite din dezbaterea publică, să aibă o bună reprezentare în buget dar şi pentru a obţine un sprijin cât mai larg pentru propunerea de buget.

Spre deosebire de alte municipii similare ca mărime, Iaşul a reuşit să gestioneze onorabil două sisteme vitale: cel de producere a energiei termice şi transportul public. Acest lucru se vede în sondaje dar şi în mărimea sumelor alocate prin buget. Acestea trebuie sprijinite în continuare dar avem de adus în prim plan şi proiectele pentru infrastructura urbană care sprijină mobilitatea, pentru reţeaua de parcări, proiectele din sănătate şi educaţie precum şi proiectele de mediu sau de digitalizare a serviciilor publice. Facem un apel la înţelepciunea tuturor grupurilor de consilieri şi sper să înţeleagă că anvelopa bugetului local este una limitată de mărimea veniturilor estimat a fi colectate, iar reluarea competiţiei de anul trecut pe cât de multe şi frumoase amendamente se depun, nu are cum să fie una de bun augur.” a declarat preşedintele PNL Municipiul Iaşi, Marius Sorin DANGA”, se arată PNL Municipiul Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.