Controale tot mai dese de la ITM pentru verificarea măsurilor luate de angajatori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Controale tot mai dese de la ITM pentru verificarea măsurilor luate de angajatori

GALERIE
itm
  • itm
- +

În ultimele două săptămâni, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi au desfăşurat acţiuni de control în cadrul Campaniei naţionale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea și sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID-19, organizată de Inspecţia Muncii. Vizitele de inspecţie şi îndrumare s-au realizat la angajatori cu mai mult de 50 de salariaţi, din toate domeniile de activitate. Unele acţiuni de control au fost coordonate în teren de reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii.

Campania va continua şi în perioada următoare, în domeniul relaţiilor de muncă fiind vizate în principal aspecte referitoare la:

- analiza atribuţiilor posturilor şi implementarea muncii la domiciliu sau a telemuncii;

- organizarea programului de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră;

- situaţia faptică a reducerii programului de lucru, sau a suspendării contractelor de muncă şi combaterea muncii nedeclarate.

În luna noiembrie 2020 Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi a controlat în domeniul relaţiilor de muncă 103 de angajatori. Au fost constatate 255 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri obligatorii de remediere şi au fost aplicate 36 sancţiuni contravenţionale totalizând amenzi în valoare de 56.500 lei. Un angajator a primit la muncă o persoană care presta muncă nedeclarată.

"Situaţia pandemică pune angajatorii în situaţia de a reorganiza programul de lucru şi de a regândi noţiunea de loc de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi oferă tot suportul necesar, pentru a identifica cele mai bune soluţii care să fie în acord cu reglementările, pentru a menţine echilibrul în relaţiile de muncă şi în aceste momente speciale, în beneficiul salariaţilor şi angajatorilor din judeţul Iaşi".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.