Taverna Racilor by Pescobar s-a deschis la Iași în sistem franciză. Liderul interlop Adrian Corduneanu a lăudat localul

marți, 14 ianuarie 2025, 04:16
3 MIN
 Taverna Racilor by Pescobar s-a deschis la Iași în sistem franciză. Liderul interlop Adrian Corduneanu a lăudat localul

Deschiderea din 10 ianuarie pare să fi fost peste așteptări, cu restaurantul plin și clienți care așteptau la coadă, să prindă o masă. Cristi Andrei Burcuș, administratorul Tavernei Racilor, a preluat restaurantul în sistem de franciză de la Paul Nicolau, celebrul Pescobar, fondatorul și patronul lanțului de restaurante Taverna Racilor.

La deschiderea Tavernei Racilor by Pescobar a și-a făcut apariția și liderul interlop Adrian Corduneanu, care a lăudat locația chiar la inaugurare. Vezi detalii in clipul de mai jos.

Deschiderea a avut loc vineri, pe 10 ianuarie, când au fost preluate și primele comenzi. Numărul clienților a depășit așteptările, inclusiv capacitatea restaurantului, după cum ne-a mărturisit chiar administratorul noii locații.

Taverna Racilor by Pescobar din Iași funcționează în sistem franciză, restaurantul fiind administrat de Cristi Andrei Burcuș, patronul fostului restaurant Truffe. Contactat de ZDI și întrebat cât a costat această achiziție și ce încasări i-a adus în primele zile de la deschidere, antreprenorul a preferat să rămână discret în această privință.

Ne-a spus, totuși, că în prima zi, dar și în următoarele două zile de weekend, restaurantul a fost ocupat la capacitate maximă și clienții tot apăreau.

„Vineri, în prima zi, a fost un pic disconfort pentru unii clienți pentru că a trebuit să aștepte, ca să se așeze la mese, din păcate. A fost peste așteptări! A fost foarte aglomerat, cu mult peste capacitatea restaurantului. S-a stat la coadă. Dar, până la urmă, toată lumea a fost mulțumită”, ne-a spus Cristi Andrei Burcuș, administratorul noii locații din Iași, Taverna Racilor by Pescobar.

Cât despre franciză, Burcuș a menționat că, deocamdată, nu l-a costat nimic, dar costurile vor apărea după prima lună. Între timp, Paul Nicolau, zis și Pescobar, fondatorul și patronul lanțului de restaurante Taverna Racilor,  rămâne alături de echipa din Iași pentru a o îndruma și învăța secretele rețetelor pe bază de pește și fructe de mare.

Noua locație va funcționa atât timp cât va avea clienți

„Cu domnul Paul Nicolau am luat legătura acum o lună de zile. Intenția a fost mai veche (…) Restaurantul va funcționa atât timp cât va merge bine sau până când domnul Paul va dori să colaboreze cu noi. Deci nu este doar pentru o lună, ci pentru un an, doi, trei, zece ani dacă se poate. Deocamdată, timp de o lună stă domnul Paul cu noi și ne învață rețetele, și după o lună de zile preluăm noi”, a mai explicat omul de afaceri din Iași, pentru ZDI.

Capacitatea noului restaurant Taverna Racilor din Iași este de 150-160 de locuri, dar cu toate acestea localul a fost plin ochi timp de trei zile la rând. Și așa se anunță mai toată luna ianuarie, fiind deja rezervări până la finalul lunii. Și dacă vreți să-i treceți pragul, aflați că timpul de așteptare pentru servirea preparatelor este unul foarte scurt, de doar 10-15 minute, după cum ne asigură administratorul restaurantului. Desigur, asta dacă prindeți și o masă liberă.

Înainte de a fi înlocuit de Taverna Racilor, Restaurantul Truffe din Iași a funcționat timp de doi ani de zile, dar încasările nu au fost considerabile, de aici și decizia de a-l închide. Totuși, antreprenorul  nu exclude posibilitatea de a deschide din nou Restaurantul Truffe, dar în altă locație:

„Cu un regret enorm în suflet, Restaurantul Truffe nu mai există. Acum se va numi Taverna Racilor. Dar nu excludem, ca pe viitor, dacă vor merge bine lucrurile, să deschidem în altă parte Truffe.”

Noua locație din Iași, Taverna Racilor, se află pe strada Smârdan nr. 1, unde până nu demult funcționa Truffe Restaurant & Lounge. Aceasta nu este însă prima colaborare din Iași cu Pescobar. Și Alex Bodea a deschis la Iași Taverna Racilor și Creveteria.ro împreună cu fondatorul lanțului de restaurante, Paul Nicolau, numai că, între timp, colaborarea celor doi s-a încheiat. Bodea deține în continuare Crevețeria la Casa Pogor din Iași, un restaurant care se descrie drept „una dintre cele mai de seamă destinații cultural-culinare din Iași.”

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii