Controversatul sociolog Palada, beneficiar POSDRU când era purtător de cuvânt al premierului Ponta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Controversatul sociolog Palada, beneficiar POSDRU când era purtător de cuvânt al premierului Ponta

GALERIE
Mirel Palada
  • Mirel Palada
- +

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) a fost administrat de către Guvernul României. În 2013 – 2014, purtătorul de cuvânt al lui Victor Ponta, premierul României, era Mirel Palada, sociolog şi acţionar al Sociopol SRL. În aceeaşi perioadă, atât firma lui Palada, cât şi o asociaţie a unui partener din Sociopol au gestionat zeci de milioane de lei prin POSDRU. Iar proiectele au fost, în cel mai bun caz, foarte slabe, când nu au fost de-a dreptul ratate. 

Operations Research SRL din Cluj a fost firma prin care s-au derulat cele mai multe proiecte POSDRU la care au participat atât Sociopol SRL (firma deţinută de Mirel Palada), cât şi Asociaţia Cityaudit.ro, condusă de un asociat al lui Mirel Palada.

Firmă clujeană a fost profitabilă după 2010: a tot crescut până în 2015, dar din 2016 cifrele au scăzut fulgerător şi din 2017 nici măcar nu a mai depus bilanţuri contabile. În 2012, de pildă, firma avea 39 de angajaţi, venituri de 4,8 milioane de lei, cheltuieli de 4,7 milioane de lei şi un profit de peste 64.000 de lei (peste 15.000 de euro).

În 2013 şi 2014, cifrele din bilanţul contabil au fost în aceeaşi marjă ca cele din 2012. Dar, în 2015, însă, veniturile urcă vertiginos la 32 de milioane de lei, iar cheltuielile depăşesc 34,6 milioane de lei. Rezultă o pierdere de 2,6 milioane de lei. Anul următor, în 2016, veniturile coboară drastic la 2,7 milioane de lei, cheltuielile ajung la 2,5 milioane de lei. Profitul, deci, este de peste 210.000 de lei, dar îngrijorătoare sunt datoriile firmei: aproape 7,5 milioane de lei.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.