anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Controversatul sociolog Palada, beneficiar POSDRU când era purtător de cuvânt al premierului Ponta

GALERIE
Mirel Palada
 • Mirel Palada
- +

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) a fost administrat de către Guvernul României. În 2013 – 2014, purtătorul de cuvânt al lui Victor Ponta, premierul României, era Mirel Palada, sociolog şi acţionar al Sociopol SRL. În aceeaşi perioadă, atât firma lui Palada, cât şi o asociaţie a unui partener din Sociopol au gestionat zeci de milioane de lei prin POSDRU. Iar proiectele au fost, în cel mai bun caz, foarte slabe, când nu au fost de-a dreptul ratate. 

Operations Research SRL din Cluj a fost firma prin care s-au derulat cele mai multe proiecte POSDRU la care au participat atât Sociopol SRL (firma deţinută de Mirel Palada), cât şi Asociaţia Cityaudit.ro, condusă de un asociat al lui Mirel Palada.

Firmă clujeană a fost profitabilă după 2010: a tot crescut până în 2015, dar din 2016 cifrele au scăzut fulgerător şi din 2017 nici măcar nu a mai depus bilanţuri contabile. În 2012, de pildă, firma avea 39 de angajaţi, venituri de 4,8 milioane de lei, cheltuieli de 4,7 milioane de lei şi un profit de peste 64.000 de lei (peste 15.000 de euro).

În 2013 şi 2014, cifrele din bilanţul contabil au fost în aceeaşi marjă ca cele din 2012. Dar, în 2015, însă, veniturile urcă vertiginos la 32 de milioane de lei, iar cheltuielile depăşesc 34,6 milioane de lei. Rezultă o pierdere de 2,6 milioane de lei. Anul următor, în 2016, veniturile coboară drastic la 2,7 milioane de lei, cheltuielile ajung la 2,5 milioane de lei. Profitul, deci, este de peste 210.000 de lei, dar îngrijorătoare sunt datoriile firmei: aproape 7,5 milioane de lei.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.