Controverse în jurul unei mari firme ieşene
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 28.01.2022

Controverse în jurul unei mari firme ieşene

Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât ieri să admită recursurile la decizia de intrare în faliment a firmei Fortus SA. Anunţul a stârnit ieri dispute aprinse între diversele părţi din jurul firmei.

GALERIE
licitatie fortus-utilaje-hala utilaje_23
 • licitatie fortus-utilaje-hala utilaje_23
- +
 

 Combinatul Fortus a primit ieri o nouă şansă de la magistraţii Curţii de Apel din Târgu Mureş care le-au „dăruit” o hotărâre irevocabilă favorabilă. După două amânări ale pronunţării, judecătorii au admis recursurile formulate de administratorii judiciari, fostul acţionar majoritar şi de către firma ieşeană împotriva sentinţei de intrare în faliment dată de judecătorii de la Tribunal.

După primirea acestei decizii, administratorii judiciari ai companiei, consorţiul format din EuroBusiness LRJ SPRL şi ISD Insolvency SPRL vor regândi un plan de reorganizare. Potrivit avocatului fostului acţionar majoritar SC MetalExportImport SA, decizia magistraţilor de ieri a fost cea mai bună soluţie pe care o putea primi Fortus în acest moment. „Soluţia de astăzi este exact aceea propusă de Metalexportimport, respectiv respingerea ca prematură a planului de reorganizare judiciară. Noi nu am spus că trebuie să intre Fortus în faliment sau că e bun planul realizat de Casa de Insolvenţă Transilvania şi Sigma IPURL, foştii administratori judiciari, pentru că, de fapt, a fost prost făcut. Este cea mai bună decizie pe care o puteam primi astăzi deoarece noii administratori judiciari au o nouă abordare pentru a concepe un plan de reorganizare viabil”, a explicat Dragoş Soare.

Noua situaţie a combinatului Fortus nu a adus fericire tuturor părţilor implicate, reprezentantul salariaţilor disponibilizaţi, Eugen Mantea, fiind de părere că un nou plan de reorganizare nu va salva compania. „Este îmbucurătoare soluţia magistraţilor, dar numai pentru o parte din salariaţii care încă mai lucrează la combinat, dar şi aceştia sunt chinuiţi. Unii nu şi-au primit banii de un an, de noi, cei disponibilizaţi nici nu mai are rost să vorbim. Nu are cum să ne avantajeze pentru că nu cred că un nou plan de reorganizare va repune pe picioare Fortus”, a declarat Eugen Mantea. În mediul politic, însă, decizia de ieri este văzută ca un colac de salvare, atât pentru salariaţii Fortus, cât şi pentru industria ieşeană. „Această hotărâre poate crea o stabilitate şi protecţie pentru Fortus. Este un lucru bun pentru angajaţii de acolo şi pentru Iaşi, dar numai cu un plan de reorganizare foarte bine gândit. Acesta va presupune împărţirea Fortus în două părţi. Una de producţie, probabil prin formarea unei noi societăţi preotejată de datoriile istorice, şi pe de altă parte vor trebui valorificate activele care nu mai folosesc în producţie. În cazul vechiului plan, ANAF a urmărit doar să bage bani în bugetul de stat, în timp ce lichidatorii au dorit doar comisioanele”, a declarat deputatul Petru Movilă.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Deloc-surprinzătoarea legătură dintre Iohannis şi AUR

Pavel LUCESCU

Deloc-surprinzătoarea legătură dintre Iohannis şi AUR

Criza declanşată din umbră de Iohannis, în care Cîţu şi penibila lui #echipăcâştigătoare au funcţionat pe post de simple marionete, avea să producă, practic, relansarea în forţă a AUR până la a-l ajuta să ajungă la cele peste 20 de procente de acum (mai exact, 20,6, cf. INSCOP).

Filmuletul zilei

opinii

Dintr-una într-alta

Alexandru CĂLINESCU

Dintr-una într-alta

Uns - cum se spune - cu toate alifiile, Dîncu este şi unul dintre cei care au creat şi au dezvoltat „fabrica de doctori” din zona armatei şi a serviciilor. A încurajat, aşadar, impostura, frauda, minciuna. Spoiala lui intelectuală îl face cu atât mai detestabil.

Nomex

Neculai SEGHEDIN

Nomex

Cine nu-şi aduce aminte de faţa plină de cicatrice a lui Andreas Nikolaus Lauda, adică Niki Lauda, campionul de Formula 1 din anii 1975, 1977 şi 1984?

Scadenţa minciunilor „de stat”

Nicolae CREŢU

Scadenţa minciunilor „de stat”

Deşi nu ne-a lipsit, nici nouă, românilor, ca şi tuturor celorlalţi trecuţi prin „raiul” comunist, pe aici, prin partea asta de lume din „sfera de influenţă” a Moscovei, experienţa, trăită „pe propria piele”, a minciunilor tot mai gogonate de care era în stare - şi este şi acum - propaganda oficială, ce se întâmplă, sub ochii noştri, de la o vreme, depăşeşte orice „aşteptări” în materie de ţanţoşă neobrăzare. 

pulspulspuls

Viorica şi Doiniţa: un cuplu vechi de prin vecini, care sapă de ani buni la temelia Iaşului

Viorica şi Doiniţa: un cuplu vechi de prin vecini, care sapă de ani buni la temelia Iaşului

Ne tot întreabă lumea de prin Iaşi cum de au ajuns aşa de influenţi botoşănenii în partidoi la Bucureşti şi cum de au decăzut ieşenii că nu-i lasă să intre prin ministere nici pe holuri, că sunt opriţi de portari. 

Caricatura zilei

Nouă în loc de patru

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X