Conturile a sute de mii de utilizatori Spotify, în pericol
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Conturile a sute de mii de utilizatori Spotify, în pericol

GALERIE
unnamed
  • unnamed
- +

Spotify începe resetarea parolelor unei părţi semnificative dintre utilizatorii săi, după ce datele acestora au fost descoperite online, într-o bază de date nesecurizată, cu origini necunoscute.

Doi cercetători de la vpnMentor, companie care testează VPN-uri, au descoperit o bază de date care măsoară 72GB şi conţine date de conturi Spotify. Se estimează că sunt cuprinse datele a undeva între 300.000 şi 350.000 de conturi.

Originea bazei date este necunoscută, cert este că nu aparţine de Spotify. Cercetătorii cred că datele au fost obţinute ilegal şi urmau să fie folosite pentru declanşarea unor atacuri ori vânzarea pe dark web.

Un alt aspect îngrijorător este că baza de date nu a fost securizată, astfel că, în afară de cei care au creat-o, ar fi putut să o acceseze oricine a descoperit serverul.

Pentru a evita orice fel de problemă, Spotify a decis să iniţieze resetarea parolelor pentru conturile descoperite în baza de date.

300.000 de conturi nu reprezintă un procent atât de mare raportat la cei aproximativ 300 de milioane de utilizatori Spotify, însă este o chestiune care ar trebui să determine compania suedeză să crească nivelul de securitate.

Spotify se face vinovată de faptul că nu suportă 2FA, măsură suplimentară de securitate care necesită, pe lângă parolă, un cod numeric primit prin SMS sau generat cu o aplicaţie specializată.

Cu 2FA, numele şi parolele nu ar mai fi fost suficiente pentru hackeri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.