Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Conversații pe care fiecare cuplu trebuie să le aibă

GALERIE
relatie cuplu
  • relatie cuplu
- +

Fara indoiala iti doresti sa te bucuri din toate punctele de vedere de relatia cu iubitul tau. De aceea, orice aspect al unei relatii trebuie sa inceapa cu o conversatie. 

Studiile arata ca un cuplu care vorbeste despre orice fel de subiect este de zece ori mai fericit decat acela care ignora dificultatile. Comunicarea este cheia catre o relatie de durata. Aici se incadreaza si dialogul despre viata intima. Vezi care sunt subiectele pe care trebuie neaparat sa le discuti impreuna cu partenerul si cel mai usor mod in care sa le abordezi, potrivit elle.ro.

1.LIMITE

Daca nu vrei ca lucrurile sa ia o intorsatura neplacuta, trebuie sa discuti despre „granitele” din relatia ta. Chiar daca poti avea o experienta placuta incercand ceva nou fara a discuta despre asta, lucrurile se pot transforma rapid intr-un esec tocmai din cauza lipsei de comunicare. Inainte sa scoateti catusele, vorbeste cu partenerul tau despre ce fel de jocuri sunteti capabili sa acceptati. In cel mai rau caz ideea ta ramane o fantezie. In cel mai bun caz, vei adauga inca o optiune meniului tau sexual!

2. ALEGERI

Este foarte usor sa intri intr-o rutina sexuala atunci cand te afli intr-o relatie, mai ales daca, avand putine informatii despre acest subiect si pareri puternice despre ce poate insemna ”sexul normal”, refuzi multe dintre optiunile erotice. Iti sugeram sa citesti impreuna cu el carti despre sex, astfel va veti deschide orizonturile si  va vor veni idei picante pe care le puteti pune in practica.

3. SIGURANTA

Nu conteaza cati parteneri sexuali ai avut pana acum. Multe dintre bolile cu transmitere sexuala sunt ca raceala, te lovesc cand te astepti mai putin. Vorbeste despre acest lucru cu partenerul tau, preferabil inaintea primului contact sexual. Este posibil ca el sa faca parte dintre aceia care prefera sexul fara prezervativ. Explica-i care sunt metodele tale contraceptive si descopera daca trebuie sa folositi ceva in plus astfel incat sa fiti protejati si sa va puteti bucura pe deplin de sex.

4. EXCLUSIVITATE

Nu este cazul sa faci presupuneri! Daca nu vorbesti in mod clar despre acest lucru, nu ai de unde sa stii daca mai exista cineva in afara de tine. Multe dintre femei presupun ca au o relatie monogama si ca barbatul cu care se vad nu mai are o alta „optiune” in afara de ele. Abordeaza subiectul intr-un mediu confortabil, acasa sau poate chiar intr-un lounge intim.

5. SINCRONIZARE

Daca unul dintre voi nu are chef de sex, nu doar ca va reprezenta o esuare din punct de vedere al satisfactiei fizice, dar si al conexiunii emotionale. Daca nu ai chef  sau poate te impiedica ceva, invata sa spui „nu” sexului dar incat sa nu sune a „niciodata”. Cand se intampla sa nu fii „in the mood” spune-i, zambind si atingandu-i bratul, „cu o alta ocazie”. Asta inseamna ca vrei sa se intample ceva, dar nu in seara aceasta. Nu uita sa iti tii promisiunea, totusi!

6. FEEDBACK

Vorbeste-i despre ceea ce te excita cel mai mult… si cel mai putin. Fa-o intr-un mod natural chiar daca ti se pare un subiect delicat. Partenerii nostrii nu ne pot citi gandurile. Ai putea incepe cu „Sunt lucruri pe care le gandesc despre sex, pe care nu ti le-am mentionat niciodata” si poti continua cu „ te intereseaza sa stii mai multe detalii?”. Acest lucru i-l poti spune in afara dormitorului, dar cand va aflati in intimitate, fa-l sa inteleaga atunci cand iti place ceva si incurajeaza-l prin sunete de placere. Barbatii apreciaza acest limbaj non-verbal. Totodata, in loc sa faci remarci la adresa lui ( „fa asa”) incearca sa pastrezi atentia asupra ta si spune-i: „cand faci asta, ma excita”.

7. PLANURI

Poate parea lipsit de romantism, dar cuplurile ar trebui sa vorbeasca despre cum sa strecoare sexul in programul lor ocupat. Intr-adevar nu conteaza cantitatea ci calitatea, de aceea trebuie sa descoperiti care sunt momentele optime si sa actionati! Daca unul dintre voi este genul de persoana care prefera sexul dimineata, in schimb celalalt seara, puteti ajunge la un compromis si o data pe saptamana placerea fiecaruia sa fie satisfacuta.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri