anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Copaci tăiaţi ilegal, găsiţi în pădurea unde au fost bătuţi şi umiliţi un activist de mediu şi doi jurnalişti. Garda de Mediu Suceava a spus că totul este legal

GALERIE
alex nedea
 • alex nedea
- +

Jurnalistul Alex Nedea de la la Recorder a scris pe contul său de Facebook că a fost în Ocolul silvic „Dealu Negru”, situat la limita dintre judeţele Suceava şi Bistriţa, pentru a găsi răspuns la întrebarea: Ce aveau de ascuns administratorii fondului forestier care au agresat şi umilit doi jurnalişti şi un activist de mediu: Adevărul a ieşit la lumină într-un timp foarte scurt.
 

„De când cei doi colegi jurnalişti au fost bătuţi de silvicultori în pădurile Ocolului Dealu Negru, o întrebare nu mi-a dat pace: „Ce aveau oamenii aceia de ascuns în pădure?”. Am adunat probe şi am intrat în pădurile lor ca să găsim răspunsul. Şi l-am aflat rapid. O mostră o aveţi în fotografia de mai jos făcută cu un molid perfect sănătos proaspăt tăiat cu un document emis de silvicultori pentru arbori uscaţi. În următoarele săptămâni vom continua documentarea (luându-ne toate măsurile de precauţie necesare) şi vă vom prezenta la Recorder ce se întâmplă la ocolul agresorilor. Băieţi, puteţi bate voi un jurnalist sau doi, dar nu puteţi bate jurnalismul”, a transmis Alex Nedea pe contul său de Facebook.

Jurnalistul a sesizat şi Garda Forestieră Suceava, care a efectuat un control la faţa locului. În urma verificărilor, conducerea instituţiei a transmis un comunicat de presă în care confirmă neregulile semnalate.

„În una din locatiile verificate, situată în zona Dârmoxa, într-o suprafaţă de fond forestier proprietate privată aparţinând unei persoane fizice administrată de către ocolul silvic Dealu Negru, a fost identificata o partida de produse accidentale. Desi actul de punere în valoare prevedea recoltarea  arborilor din categoria produselor accidentale, în teren au fost identificate un număr de 14 cioate provenite de la arbori verzi a căror caracteristici nu respectă natura produselor accidentale. Tot în cadrul aceleiaşi partizi a fost identificat şi un arbore pe picior care desi era pus în valoare ca produs accidental, nu întrunea această condiţie. Materialele lemnoase rezultate in urma taierilor, cu un volum total de 20,99 mc, au fost predate în custodia OS Dealu Negru. Ca urmare a aspectelor constatate, Garda Forestiera Suceava va formula o sesizare penala cu privire la folosirea contrar dispozitiilor legale a dispozitivului de marcat şi fals intelectual”, se arată în comunicatul citat de „Adevărul”.

În ziua de 16 septembrie, activistul de mediu Tiberiu Boşutar a primit informaţii de la un localnic din zona Dornelor că în Ocolul „Dealu Negru” sunt posibile tăieri ilegale. El s-a deplasat la faţa locului cu jurnaliştii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu, care erau în zonă pentru a face un documentar despre ilegalităţile silvice. 

Cei trei susţin că au fost înconjuraţi de 20 de persoane, între care silvicultori. Unul dintre jurnalişti a fost lovit, a căzut inconştient şi s-a trezit la spital. Celălalt, şi el lovit, a ajuns într-o râpă, de unde a reuşit să sune la 112. Boşutar a fost lovit cu pumnii, picioarele şi o coadă de topor. În plus a fost dezbrăcat în pielea goală şi supus la tratamente degradante. Pozele au început acum să circule pe Facebook, lansate de cercul de apropiaţi ai agresorilor. 

În acest caz, poliţiştii din Vatra Dornei au reţinut patru persoane, care au fost puse în libertate după 24 de ore. Cei patru agresori sunt cercetaţi sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă.

Sursa: Adevărul

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X