anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Copiii din 5 sate ale județul Iași, consultați gratuit în primul cabinet stomatologic mobil

GALERIE
IMG_20170715_120513IMG_20170715_143758IMG_20170716_134958IMG_20170716_141040IMG-20170718-WA0006
 • IMG_20170715_120513
 • IMG_20170715_143758
 • IMG_20170716_134958
 • IMG_20170716_141040
 • IMG-20170718-WA0006
- +

În perioada 14 – 18 iulie 2017, o unitate stomatologică mobilă a acordat consultații gratuite pentru 120 de copii din cinci sate aflate în județul Iași (Lungani, Sineşti, Voineşti, Dagâța, Fântânele). Inițiativa a fost lansată în cadrul proiectului „Zâna Merciluţă”, acesta fiind primul cabinet stomatologic mobil care oferă servicii gratuite pentru copii care reprezintă cazuri sociale şi medicale. Proiectul „Zâna Merciluţă” a fost derulat de Merci Charity Boutique şi finanţat de Fundaţia Vodafone Romȃnia cu peste 170.000 de lei.

Proiectul este unul dintre cele șase finanțate de Fundația Vodafone România în cadrul programului “Fondul pentru fapte bune” și a prevăzut dotarea unui vehicul de tip dubă cu echipamentele necesare unui cabinet stomatologic mobil.

„Estimările recente arată că, la nivel național, 83% dintre copiii de peste 6 ani au carii. Pentru cei aflați în comunități rurale defavorizate, accesul la serviciile medicale a devenit un lux, fie din considerente financiare, fie din cauza  distanţelor mari pe care trebuie să le parcurgă pentru a ajunge la un cabinet. În ultimii doi ani, multe cabinete stomatologice de stat s-au închis. Toate aceste dificultăți ne-au determinat să investim în dotarea unei unități mobile care să se poată deplasa prin țară și să ofere consultații stomatologice pentru acești copii”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

“Ne dorim ca acești copii să aibă un zâmbet sănătos, fără dureri, să le putem oferi suportul profilactic de care au nevoie. Vom continua acest demers, pentru a face posibilă existența unităților mobile în mai multe zone. Nevoia unor astfel de cabinete mobile pentru copii și adulți aflați în zone defavorizate, persoane care au nevoie de ajutor, este foarte mare,” a declarat Alina Ţiplea, Preşedintele Asociației Merci Charity Boutique.

În prima deplasare a cabinetului mobil în cele cinci sate din județul Iași, cei 120 de copii au fost consultați de un medic stomatolog voluntar. Cazurile identificate cu afecțiuni stomatologice grave sunt trimise la cele mai apropiate cabinete stomatologice, transportul fiind asigurat de voluntari, iar costurile respective acoperite de asociație. Până la finalul anului, peste 1.200 de copii din zone dezavantajate aflate în judeţele Bacău, Botoşani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, precum și copii reprezentând cazuri sociale din București, vor beneficia de suportul acordat prin acest proiect.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.